Menu
Ajax bij Rangers, Anderlecht en FC Barcelona op Copa Amsterdam

Ajax bij Rangers, Anderlecht en FC Barcelona op Copa Amsterdam

Ajax is tijdens de loting van het Copa Amsterdam toernooi ingedeeld in groep A met Glasgow Rangers, Anderlecht en FC Barcelona. Dat is vandaag bekend geworden op de officiële groepsloting van de Copa Amsterdam, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor A-junioren. Het toernooi stond vroeger wel bekend als het Pinkstertoernooi van FC Blauw-Wit in Amsterdam en is dit jaar nieuw leven ingeblazen.

Aan het toernooi nemen acht teams uit Europa en Zuid-Amerika deel, te weten: Ajax (Nederland), Anderlecht (België), AT5 United (Amsterdamse selectie onderleiding van Bobby Haarms en Piet Schrijvers), Barcelona (Spanje), Cruzeiro (Brazilië), Glasgow Rangers (Schotland), Panathinaikos (Griekenland), Sparta Praag (Tsjechië).

Op de loting waren tal van prominenten uit het Amsterdamse jeugdvoetbal afgekomen. Bobby Haarms en Piet Schrijvers vertegenwoordigden AT5 United, waarvan zij tevens de trainers zijn. Namens Ajax was John van den Brom aanwezig. De trainer van Jong Ajax waardeerde vooral het initiatief om het oude Blauw-Wit toernooi weer nieuw leven in te blazen. Zelf trok van den Brom het Tsjechische Sparta Praag in de andere groep B. Van den Brom: "Het is natuurlijk hartstikke leuk en goed dat dit toernooi weer tot leven komt. Uit de manier waarop deze loting wordt gedaan blijkt wel hoe goed een en ander wordt aangepakt. Ajax zal er dan ook alles aan doen om goed voor de dag te komen." Ook over de groepindeling was Van den Brom tevreden: "We zitten zelf in een groep met clubs, die allemaal hun eigen verschillende speelstijl hebben. Ik denk dat Anderlecht een beetje is te typeren als een ploeg, die graag op de counter speelt en de Rangers zijn altijd stug. En ik kijk erg uit naar de wedstrijd tegen FC Barcelona, wat meteen de openingswedstrijd is."

Loting:

Poule A: Ajax, Glasgow Rangers, Anderlecht, FC Barcelona
Poule B: AT5 United, Sparta Praag, Panathinaikos, Cruzeiro.

De Gestion Copa Amsterdam wordt gespeeld tijdens het Pinksterweekeinde, van zaterdag 14 mei t/m maandag 16 mei.

Het wedstrijdschema is te vinden op de website van Copa Amsterdam >>