Menu

Ajax bijna compleet richting competitieduel

Ajax verscheen vrijdagochtend op de laatste training voor de competitiekraker tegen RKC Waalwijk bijna compleet in het stadion. Alleen de geblesseerden, John O'Brien en Zdenek Grygera, waren er niet bij. Jari Litmanen kwam wél op het veld. De Fin kon een krap uur met de groep meetrainen.

De fans en de Ajacieden zelf hadden hem lang niet op het veld gezien, maar deze vrijdag liep Jari Litmanen weer bij de groep. De aanvoerder van Ajax deed de warming-up volledig mee en ook in de oefening waarin de spelers gedrieën in een driehoekje stonden opgesteld kon hij volledig participeren. ,,Kaatsen, inpassen en veld groothouden", brulde Ruud Krol de bedoeling van de oefening naar zijn pupillen.

Daarna nam Koeman Rafael van der Vaart, Steven Pienaar, Tom Soetaers, Wesley Sonck, Zlatan Ibrahimovic en Tomás Galásek apart voor een korte theoretische les. Onderwijl gingen Tonny Bruins Slot en Wil Coort aan de slag met Jelle van Damme, Nicolae Mitea, Julien Escudé, Wamberto, Victor Sikora en Jari Litmanen. Passen en afronden was de opdracht. Aan de andere kant deed Ruud Krol hetzelfde met Nigel de Jong, Petri Pasanen, John Heitinga, Hatem Trabelsi, Yakubu, Wesley Sneijder en Maxwell.

Toen Koeman klaar was met uitleggen, sprak de trainer kort met Litmanen. De van een achillespeesblessure herstellende levende legende gaf waarschijnlijk aan dat het voor deze training genoeg was, want na het gesprekje verdween hij van het veld.

Dat betekende voor de 'gele-hesjesformatie' dat er twee niet-spelers - want ook Anthony Obodai trainde apart - in hun team werden opgesteld om een partij elf-tegen-elf te kunnen spelen. Sander Boschker nam afwisselend de bewaking van Van der Vaart en Ibrahimovic op zich en Wil Coort bewoog zich voor Hatem Trabelsi. Tot genoegen van Tom Soetaers, die de keeperstrainer met een grote grijns begroette als opponent.

Wit (Lobont, De Jong, Yakubu, Escudé, Maxwell, Galásek, Pienaar, Van der Vaart, Sonck, Ibrahimovic, Soetaers) won deze partij met 2-0 van de Gelen, die voor RKC door moest gaan. Die uitslag geeft vertrouwen voor zaterdagavond. Met zo'n zelfde eindstand op het bord, zou waarschijnlijk iedereen bij Ajax tevreden zijn.