Menu

Ajax bijna compleet

Het wachten is alleen nog op Aron Winter. Als de Nederlands international donderdag terugkeert van zijn vakantie is de Ajax-selectie voor het seizoen 2000-2001 compleet. Maandagochtend hadden ook de Roemenen Bogdan Lobont en Cristian Chivu zich bij trainer Co Adriaanse gemeld. De Noorse international André Bergdolmo trainde ook voor het eerst bij de groep.

Cristian Chivu, Tomas Galasek en André Bergdolmo luisteren aandachtig naar de woorden van hun nieuwe trainer.

Apart van de selectie liepen John Nieuwenburg en Peter Hoekstra. Beide spelers kampen met lichte blessures. Ook Richard Knopper kwam in zijn eentje het veld op. Onder leiding van looptrainer Laszlo Jambor werkte de middenvelder aan het herstel van zijn tegen MSC opgelopen liesblessure.

Ook Bogdan Lobont was weer van de partij. De doelman heeft tijdens zijn vakantie niet stilgezeten. Hij trainde zichzelf elke dag en soms zelfs twee keer dag.

Bogdan Lobont en Joe Didulica waren maandag op de training de enige keepers. Fred Grim was met een gekneusde teen afgehaakt.

Nikos Machlas loopt voorzichtig rond het trainingsveld met fysiotherapeut Pim van Dord naast hem.

Nadat de groep een uur bezig was, kwam Nikos Machlas het trainingsveld op. De Griek raakte eind maart geblesseerd aan de knie, werd daaraan op 7 april in Athene geopereerd en herstelde vervolgens op Kreta. Nu zal de spits zijn revalidatie in Amsterdam voortzetten. Met wat kleine oefeningen deed hij samen met fysiotherapeut Pim van Dord zijn eerste stappen op weg naar volledig herstel. Hoe lang de revalidatie exact in beslag gaat nemen, is nog niet bekend. Eerder werd er gesproken over eind oktober, begin november.