Menu

Ajax blijft nog net overeind in Huizen

Ajax-zaterdag won bij De Zuidvogels met 1-2. De wedstrijd in Huizen was er een met verschillende gezichten.

In het eerste kwartier ging Ajax mee met het opportunistische spel van de Huizenaren. Daarna nam Ajax echter het heft in handen en het zette met goed positiespel de tegenstander vast op eigen helft. Er kwamen wat kleine kansjes, maar pas na een half uur had Ajax succes. Marc Geestman ging over de linkervleugel achter een schijnbaar hopeloze bal aan, kapte bij de cornervlag zijn tegenstander uit en liet vervolgens een perfecte voorzet los op de inkomende Cleon Banel, die de bal hard in het doel kopte: 0-1.

Aanval na aanval golfde daarna op het doel van De Zuidvogels af, maar de beslissende pass bleef uit tot kort voor de rust. Toen bereikte Demi Demirtas, goed door het midden opkomend, Lenny Macnack en die zorgde voor een 0-2 ruststand.

In de tweede helft begon De Zuidvogels aan een fel offensief, wat resulteerde in vijf corners op rij. Toen na een vrije schop de bal via de binnenkant van de paal en de rug van keeper Raymond Homoet in het Ajax-doel belandde, raakte Ajax de zekerheid volkomen kwijt. De spelers hadden moeite om elkaar, zoals voor rust wel gebeurde, te vinden, en als er al een doelkans kwam, duurde alles zo lang dat de thuisploeg iedere keer in kon grijpen.

Het was een geluk, dat ook De Zuidvogels bijzonder slecht om ging met de kansen, want op basis van de tweede helft had de thuisploeg een gelijkspel verdiend. Ajax bleef echter overeind.