Menu
'Ajax blijft voorop lopen'

'Ajax blijft voorop lopen'

Ajax en adidas hebben maandagmiddag een officiële start gemaakt met het begin van een bijzonder project. Op sportcomplex de Toekomst werd de eerste paal geslagen van het adidas miCoach Performance centre. Binnen enkele maanden zullen op het sportcomplex van Ajax een onderzoekscentrum en futuristische opblaashal verrijzen. Half april staat de opening gepland.

De komst van het adidas miCoach performance centre zorgt ervoor dat Ajax voorop blijft lopen. Geen enkele andere club in Nederland beschikt over een compleet kunstgrasveld dat door een opblaashal wordt overkoepeld. ,,Daarin is Ajax trendsettend. In het tennis zie je wel veel opblaashallen, maar op voetbalgebied zijn er alleen in Engeland en Rusland enkele voorbeelden van een dergelijke voetbalhal”, sprak algemeen directeur Bert Verwelius van het gelijknamige bouwbedrijf.

,,Als de hal straks eenmaal staat, zal er per uur zo’n 36.000 kubieke meter lucht door ventilatoren worden geblazen. Daarmee wordt de hal overeind gehouden. Ook in het aansluitende onderzoekscentrum, in samenwerking met de VU, zal een zelfde luchtdruk als in de hal worden gerealiseerd. Dat is nodig omdat de hal anders in elkaar zou zakken door het verschil in luchtdruk tussen binnen en buiten. Het mooie is dat je via schuifdeuren vanuit het onderzoekscentrum nu direct op het overdekte kunstgrasveld uitkomt.”

Burgemeester Blankers-Kasbergen en Rik van den Boog sloegen de eerste paal. Burgemeester Blankers-Kasbergen en Rik van den Boog sloegen de eerste paal.

Om klokslag 14:30 uur sloegen burgemeester Blankers-Kasbergen (gemeente Ouder Amstel) en Rik van den Boog samen symbolisch de eerste paal. Van den Boog is verheugd dat het ambitieuze project nu officieel van start is gegaan. ,,Het is mooi dat we samen met adidas, die het centrum financiert, zo’n vernieuwend onderzoekscentrum en opblaashal kunnen neerzetten. Uiteraard speelt ook hoofdsponsor AEGON daar op de achtergrond een rol in. Met elkaar kunnen we de jeugdopleiding naar een hoger niveau tillen.”

In soortgelijke bewoordingen liet ook adidas zich uit. Paul Boerboom (general manager adidas Group Benelux:) ,,Alles op het gebied van innovatie en trainingsmethodes komt hier samen. Met behulp van adidas miCoach kunnen we alles meten van de jeugdspelers van Ajax. We kunnen precies zien hoe ze bewegen en trainen en wat daar de resultaten van zijn. Het fundament van de Ajax-jeugdopleiding wordt dankzij de komst van dit performance centre alleen maar steviger.”

Van den Boog benadrukte dat de komst van het speciale onderzoekscentrum een middel en geen doel op zichzelf is. ,,Door al deze systemen en technologie word je uiteraard niet automatisch kampioen. Maar het sluit wel veel dingen uit. Bovendien straalt het ook af op jonge talenten van buitenaf die we naar onze club willen halen. Zij zullen dankzij de komst van het centrum ook zien wat voor extra’s hier allemaal mogelijk is. Daarnaast maken we ten opzichte van andere jeugdopleidingen ook weer een stap. We blijven voorop lopen.”

Vanaf woensdag zijn op Ajax TV beelden en interviews met de verschillende betrokkenen te zien

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Hoofdtrainer Frank de Boer was ook getuige van de start van het speciale project. Hoofdtrainer Frank de Boer was ook getuige van de start van het speciale project.
Proosten op een ambitieus en bijzonder project. Proosten op een ambitieus en bijzonder project.