Menu
Ajax blokkeert kaarten wegens zwarthandel

Ajax blokkeert kaarten wegens zwarthandel

Naar aanleiding van recent onderzoek naar zwarthandel heeft Ajax honderden tickets geblokkeerd voor de komende thuiswedstrijden.

Het doorverkopen van tickets leidt tot hogere prijzen voor Ajacieden. Daarnaast kunnen fans van onze tegenstanders op deze manier tussen het Ajax-publiek belanden. Dit kan tot veiligheidsrisico’s leiden. Om die reden wordt streng opgetreden tegen deze illegale handel.

Hoe doen we dat?
Kaarten die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden zijn verkocht worden geblokkeerd. Het gaat hierbij om kaarten die zijn verkocht via onofficiële kanalen zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketswap en alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden.

Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen, betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Bovendien overtreedt degene die zijn/haar kaarten via dergelijke kanalen doorverkoopt de KNVB Standaardvoorwaarden en riskeert zodoende een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van € 450.

Naar aanleiding van het onderzoek naar zwarthandel zijn honderden tickets voor de 2e seizoenshelft geblokkeerd. Daarnaast zijn de seizoenkaarten van de aanbieders geblokkeerd.

Koop je kaarten alleen via de Ajax Online Ticketshop
Koop je wedstrijdkaarten in onze Online Ticketshop, dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt en je altijd over een geldig toegangsbewijs beschikt.

Tekst en beeld: Ajax.nl