Menu
'Ajax bluft PSV af'

'Ajax bluft PSV af'

Uiteraard veel aandacht in de kranten voor het topaffiche van afgelopen zondag 25 maart, Ajax - PSV. Het duel zelf werd niet als topvoetbal aangemerkt, maar dat Ajax alle recht had op de overwinning, daarover zijn de kranten het allemaal eens. En het wonderlijke verhaal van Ismaïl Aissati, die zich op bewonderenswaardige wijze terugknokte in Ajax 1, wordt natuurlijk ook breed uitgemeten.

Het Noordhollands Dagblad heeft aan een woord genoeg om het verschil dat er zondag was tussen Ajax en PSV aan te geven: Gretig. Daarmee opent het sportkatern van de regionale krant van het GPD-concern, waartoe ook het Parool behoort dat vanmiddag uitkomt. Boven het wedstrijdverslag staat ‘Ajax bluft PSV af’, met ter illustratie de foto van de mistastende doelman Tyton bij de fantastische goal van Ismaïl Aissati, die zelf overigens op de foto ontbreekt. ,,De gedrevenheid die Ajax vanaf het eerste fluitsignaal toonde, stond in schril contrast met de afwachtende houding vna PSV. Hoewel de ploeg uit Eindhoven, net als Ajax, moest winnen om in de strijd om het kampioenschap te blijven ,stond de tactiek hoofdzakelijk in het teken van het voorkomen van tegentreffers. Ook bij een achterstand van 2-0 zakte het team bij balverlies gedwee terug op eigen helft.”

NRC Next licht de schijnwerpers op het ongelooflijke verhaal van Ismaïl Aissati. De kop luidt dan ook ‘De al afschreven man van de wedstrijd’. ,,Trainer Cocu moest nu toezien hoe de in 2008 bij PSV vertrokken Aissati gistermiddag de matte Eindhovense ploeg zijn verdiende loon gaf. PSV speelde zonder durf en zonder felheid. Cocu, ongeslagen nog sinds hij twee weken geleden de ontslagen trainer Fred Rutten opvolgde, leek naar de ArenA te zijn gekomen voor een gelijkspel. In zijn tijd als speler werd in de spelersbus naar Amsterdam al ingezet hoe groot de zege uit zou vallen in de ArenA. Ja, ook dat waren andere tijden.”

‘Titel op komst?’, vraagt De Telegraaf zich op de voorkant van het katern Telesport hardop af. Pagina 2 en 3 zijn volledig ingeruimd voor Ajax. Vooral Ajacied van de Wedstrijd Ismaïl Aissati krijgt de ruimte. Eigenlijk is het hele wedstrijdverslag aan de hand van een interview met de belangrijkste man van zondag geschreven. ‘Aissati als vanouds’, staat er dan ook boven de tekst waarin de gevierde speler uitgebreid aan het woord wordt gelaten: ,,‘Als er niet zo veel spelers geblesseerd waren geraakt, was de missie nog moeilijker geworden’”, besefte hij terdege. Na zijn wonderschone doelpunt tegen de club die hij acht jaar diende, spurtte Aissati naar de reservebank en dook hij in de armen van Aras Özbiliz. ‘Door mijn periode bij Jong Ajax én mijn terugkeer heb ik nog meer het besef gekregen dat iedereen even belangrijk is: basisspeler, wissel of staf. Winnen doe je met zijn allen’.”

De Volkskrant heeft drie regels nodig om de kop weer te geven. ‘Ajax toont aan dat wissel van trainer bij PSV geen garantie is voor succes’. ,,In weer een sleutelduel van de competitie met oneindig veel poortjes, voetbalde Ajax met passie en overtuiging, als een elftal dat niets liever wil dan de titel prolongeren. Anita en Enoh waren onuitputtelijke strijders op het middenveld. Van Rhijn deed Van der Wiel als rechtsachter vergeten, Vertonghen gaf het ritme aan, de omstreden Daley Blind bleef fier overeind als linksachter en Aissati vervulde de scorende rol, al was zijn doelpunt een gelukje. PSV voetbalde alsof het zo snel mogelijk weer in de bus wilde zitten, het liefst met de gordijnen dicht.”

‘Ajax deelt een tik uit’, weet de koppenmaker van AD’s Sportwereld . Boven het wedstrijdverslag ‘Ajax juicht weer, mét Aissati’. ,,Verbannen naar het tweede en afgeschreven voor Ajax één. De toekomst van Ismail Aissati kleurde aan het begin van dit seizoen gitzwart, maar de voetballer knokte zich terug, mede door blessures van zijn ploegmakkers. Gisteren loodste hij de Amsterdammers met twee beslissende acties langs PSV, waardoro Aissati symbool staat voor de revival van Ajax. ‘En nu kampioen worden’.”

Foto: Ajax.nl