Menu

Ajax boekt knap gelijkspel tegen koploper IJsselmeervogels

De zaterdagamateurs van Ajax hielden op de Toekomst het sterke IJsselmeervogels knap in bedwang: 0-0. Ajax startte goed in de wedstrijd tegen de koploper. De thuisploeg had lering getrokken uit het duel met Spakenburg van enkele weken terug.

Met name Gerben Drost en Tariq Ibyeh verrichten veel en goed werk op het middenveld. IJsselmeervogels was wel de betere ploeg, met meer ervaring en slimheid, maar Ajax werkte als collectief keihard om dat alles te compenseren. Dat had duidelijk effect, want de ploeg uit Bunschoten ging steeds slechter spelen en Ajax kreeg steeds meer vertrouwen. De Amsterdammers kregen ook enkele kansen maar Roy Collé en Gerben Drost zagen hun inzet juist naast de goal verdwijnen.

In de tweede helft probeerde de IJsselmeervogels de bakens te verzetten, maar nu waren het de gasten die enkele grote kansen lieten liggen. Eenmaal kwamen 'de rooien' heel goed weg, toen de scheidsrechter een handsbal in het strafschop niet als zodanig herkende en alle protesten aan de kant schoof, zoals hij dat ook in de eerste helft had gedaan toen een speler van IJsselmeervogels in het Ajax-strafschopgebied tegen de grond ging. De wedstrijd eindigde daardoor, zoals hij begonnen was.

Al met al bood het duel weer aanknopingspunten voor trainer Bob de Klerk, die deze wedstrijd aanvoerder Marc Geestman, Lenny Macnack, Casper Overduin en Said Saidi Amor met blessures en Marc Wolthuis met een schorsing moest missen.