Menu
Ajax boekt oefenzege in Oostenrijk

Ajax boekt oefenzege in Oostenrijk

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk met een oefenzege op Wacker Innsbruck afgesloten. In de Silberstadt Arena in Schwaz was Ajax zaterdag met 5-1 te sterk voor de club die afgelopen seizoen uit de Oostenrijkse Bundesliga degradeerde.

Na een week waarin Siem de Jong naar Newcastle United verkaste en Ricardo van Rhijn een hamstringblessure opliep sloot Ajax de buitenlandse trainingsweek af in Schwaz. Op de dag dat Nederland in de ban is van de WK-wedstrijd Nederland - Costa Rica speelde Ajax de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Na de 13-1 zege op de amateurs van SDC Putten was tegenstander Wacker weer een niveau hoger.

Ajax startte de eerste helft met Kenneth Vermeer in het doel en achterin Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, de nieuwe aanvoerder Niklas Moisander en Nicolai Boilesen. Het middenveld bestond uit Davy Klaassen, Nick Viergever en Lerin Duarte. Lasse Schöne, Arek Milik en Ricardo Kishna vormden de voorhoede in Schwaz.

De doelpunten vielen aanvankelijk als rijpe appelen in het stadionnetje zo’n 20 kilometer ten oosten van Innsbruck. Ruben Ligeon zag al in de tweede minuut zijn voorzet pardoes over de keeper van Wacker in het doel verdwijnen: 0-1. Het bleek de aanzet tot een doelpuntrijk eerste kwartier. Thomas Hirschhofer scoorde eerst nog tegen, maar daarna zorgden Davy Klaassen en Lerin Duarte (vrije trap) ervoor dat na dertien minuten een 1-3 voorsprong op het scorebord stond. Op aangeven van Lasse Schöne bepaalde Arek Milik vervolgens de ruststand op 1-4.

Richairo Zivkovic scoorde na rust als enige. Richairo Zivkovic scoorde na rust als enige.

Na rust verschenen er bij Ajax elf nieuwe namen binnen de lijnen. Aanvankelijk zou Kolbeinn Sigthórsson een van die elf namen zijn, maar omdat hij tijdens de warming-up uitviel met wat irritatie aan zijn linkerknie bleef hij uit voorzorg aan de kant. Tobias Sana verving hem derhalve en was luttele seconden na de start al getuige van een doelpunt. Richairo Zivkovic tikte van dichtbij de vijfde Ajax-treffer van de middag binnen. Het bleek gelijk het laatste doelpunt van de middag, want Wolfgang Schober hield verder zijn doel schoon na rust.

Ajax traint komende week in Amsterdam. Vervolgens vertrekt de landskampioen op maandag 14 juli richting De Lutte voor het traditionele trainingskamp in eigen land.

Scoreverloop: 2. Ligeon 1-0, 5. Hirschhofer 1-1, 7. Klaassen 1-2, 13. Duarte 1-3, 31. Milik 1-4, 46. Zivkovic 1-5

Opstelling Ajax eerste helft: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen. Klaassen, Viergever, Duarte, Schöne, Milik, Kishna.

Opstelling Ajax tweede helft: Leeuwenburgh, Tete, Riedewald, Denswil, Dijks, Andersen,
Bazoer, Serero, De Sa, Zivkovic, Sana.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In een alleraardigst Oostenrijks decor werkte Ajax het tweede oefenduel in de voorbereiding af. In een alleraardigst Oostenrijks decor werkte Ajax het tweede oefenduel in de voorbereiding af.
Davy Klaassen zette Ajax in de zevende minuut op 1-2. Davy Klaassen zette Ajax in de zevende minuut op 1-2.
Klaassen viert zijn treffer met Boilesen. Klaassen viert zijn treffer met Boilesen.
De staf en spelers op de bank kijken vol verwachting toe. De staf en spelers op de bank kijken vol verwachting toe.
Het schot van Davy Klaassen wordt geblokt. Het schot van Davy Klaassen wordt geblokt.
Met een paar assists was de bijdrage van Lasse Schöne belangrijk. Met een paar assists was de bijdrage van Lasse Schöne belangrijk.
Ruben Ligeon opende de score met een prachtig doelpunt. Ruben Ligeon opende de score met een prachtig doelpunt.
Nick Viergever mag door van de scheidsrechter. Nick Viergever mag door van de scheidsrechter.
Arek Milik haalt verwoestend uit. Arek Milik haalt verwoestend uit.
Peter Leeuwenburgh stond de tweede helft op doel. Peter Leeuwenburgh stond de tweede helft op doel.
Lesly de Sa brengt de bal voor. Lesly de Sa brengt de bal voor.
Tobias Sana verving de geblesseerd geraakte Kolbeinn Sigthórsson. Tobias Sana verving de geblesseerd geraakte Kolbeinn Sigthórsson.
De spelers van de eerste helft keken in de tweede helft geconcentreerd toe. De spelers van de eerste helft keken in de tweede helft geconcentreerd toe.