Menu
Ajax boekt overtuigende zege

Ajax boekt overtuigende zege

Ajax boekte een prima 3-0 overwinning op Vitesse. Klaas Jan Huntelaar opende de score voor de thuisploeg. Roger bepaalde de ruststand op 2-0. Huntelaar nam de derde Ajax-treffer voor zijn rekening. Lees hier de hoogtepunten van Ajax - Vitesse.

90+2 Scheidsrechter Temmink fluit af. De Ajacieden stappen met een vertrouwenwekkende overwinning van het veld. Voordat het strijdperk wordt verlaten, maken de Ajacieden een ronde langs de supporters.
90. De extra speeltijd bedraagt 2 minuten.
89. Op de valreep krijgen de Arnhemmer nog een riante kans. De bal wordt hard, net over het doel gekopt.
86. Vitesse onderschept een bal van Sneijder. De inzet was bedoeld voor invaller Manucharyan, die ruim baan had naar Wapenaar.
85. Heitinga wordt gehinderd door Lazovic maar kan goed uitverdedigen.
84. Vitesse komt via Emanuelson aan een corner. Stekelenburg kan de hoekschop moeiteloos opvangen.
81. Via Mauro Rosales belandt de bal bij invaller Kenneth Perez. De Deen denkt een seconde na, waarna een lobje wordt verzonden richtingen het doel van de gasten. Wapenaar is attent.
79. WISSEL AJAX: Edgar Manucharyan krijgt speelminuten toebedeeld. Ryan Babel, die een uitstekende wedstrijd speelde, moet het veld ruimen.
76. Roger krijgt een vrije schietkans. De Spanjaard heeft zijn vizier dit keer niet scherp staan.
74. Babel en Heitinga zijn opnieuw betrokken bij riante kansen voor de thuisploeg.
72. Een kopbal van Huntelaar kan net worden gekeerd door Wapenaar. Vervolgens komt ook Heitinga niet tot een treffer.
71. Sneijder straft nieuw geblunder in de defensie van Vitesse niet af. De aanvallende middenvelder schiet net niet goed genoeg in.
70. WISSEL AJAX: De moegestreden Gabri verlaat het strijdperk. Kenneth Perez is zijn vervanger.
69. Ryan Babel komt ver vanaf links. De snelle aanvaller levert een gevaarlijke voorzet af, die niet kan worden gepromoveerd tot treffer.
66. Omringd door tegenstanders verdwijnt de kopbal van Huntelaar rakelings naast het doel.
62. Opnieuw bereikt een voorzet van Sneijder Heitinga. De mee opgekomen verdediger tikt de bal naast.
61. WISSEL VITESSE: Mads Juncker wordt naar de kant gehaald. Tim de Meersman wordt als verse kracht ingebracht.
58. RODE KAART: Ruud Knol wordt terecht van het veld gestuurd na een overtreding op Huntelaar.
54. DOELPUNT AJAX!! Huntelaar slaat opnieuw toe namens Ajax. Een prima voorzet vanaf de linkerflank van Sneijder wordt prima binnen geknikt door de Ajax-spits: 3-0.
52. WISSEL AJAX: Jaap Stam gaat naar de kant. Thomas Vermaelen is zijn vervanger. De aanvoerdersband belandt bij Huntelaar.
49. Een voorzet van Sneijder belandt op het hoofd van John Heitinga. De centrale verdediger kopt de bal hard in het zijnet.
48. Opnieuw bereikt Jaap Stam de achterlijn van Vitesse. De Kampenaar levert een scherpe voorzet af, die uiteindelijk door Babel wordt ingeschoten. De inzet van de linkeraanvaller wordt geblokt.
47. Huntelaar komt net niet in de positie om te schieten. Een verdediger van Vitesse voorkomt gevaar.
46. WISSEL VITESSE: Ook Paul Verhaegh is gewisseld. Civard Sprockel neemt zijn plek over in de Arnhemse defensie.
46. WISSEL VITESSE: Youssouf Hersi is achter gebleven in de kleedkamer. Zijn vervanger heet Eldridge Rojer.

45. Rust.

45. DOELPUNT AJAX!! Roger bepaalt de ruststand alsnog op 2-0. De Spanjaard knalt de bal hard en droog in de rechterbenedenhoek.
42. Huntelaar heeft de 2-0 op zijn schoen, maar ziet zijn inzet net over de lat verdwijnen. Oog in oog met Wapenaar was dit dé uitgelezen mogelijkheid om de marge nog voor rust te verdubbelen.
41. Het eerste Arnhemse gevaar is een feit. Oud-Ajacied Youssouf Hersi is erbij betrokken. De Amsterdamse verdediging is echter alert.
39. Stekelenburg treedt dit keer wel prima reddend op. Een terugspeelbal van Heitinga wordt foutloos verwerkt.
36. Rosales verzorgt een prima voorzet vanaf rechts. Een verdediger van Vitesse kopt de bal over de eigen achterlijn. Sneijder verzorgt de corner. De hoekschop levert andermaal niets op.
34. Maarten Stekelenburg slaagt er niet in de bal vlekkeloos uit te verdedigen. De keeper neutraliseert het gevaar vervolgens zelf door zich op de bal te werpen.
31. DOELPUNT AJAX!! Klaas Jan Huntelaar scoort zijn eerste competitietreffer. Na geklungel in de verdediging van Vitesse, komt Mauro Rosales in balbezit. De bal rolt vervolgens voor de voeten van Huntelaar. De spits verschalkt Wapenaar met een listige stift: 1-0.
25. Sneijder maakt het de Vitessenaren opnieuw van afstand lastig. Helaas draait de inzet van de international weer net over het doel.
21. Jaap Stam staat aan de basis van een nieuwe, gevaarlijke Amsterdamse aanval. De verdediger zet door tot in het Arnhemse doelgebied. Wapenaar voorkomt een tegentreffer.
19. GELE KAART: John Heitinga zet te fors door op de benen van Vitesse-spits Danko Lazovic. De Ajacied wordt terecht bestraft.
10. Een gevaarlijke vrije trap van Sneijder, van net buiten de Arnhemse zestien, draait net naast het Vitesse-doel.
6. Babel verschijnt voor Wapenaar. De linkeraanvaller lift de bal over de keeper heen, waarna de bal net naast het doel verdwijnt.
5. De eerste echte Ajax-kans is voor Klaas Jan Huntelaar. De spits kopt net naast.
3. Sneijder neemt Ajax’ tweede corner. De bal zeilt over.
2. Urby Emanuelson dwingt namens de thuisploeg de eerste corner van de wedstrijd af. Sneijder neemt de hoekschop, die uiteindelijk door Wapenaar wordt weggebokst.
1. Scheidsrechter René Temmink fluit voor de aftrap van Ajax-Vitesse