Menu
Ajax breekt contract Anita open

Ajax breekt contract Anita open

Ajax heeft het contract met middenvelder Vurnon Anita opengebroken en verlengd tot 1 juli 2011. De vorige overeenkomst met Anita zou aflopen op 1 juli 2008.

Anita zette donderdag zijn handtekening onder zijn nieuwe contract. Anita zette donderdag zijn handtekening onder zijn nieuwe contract.

De 18-jarige Anita speelt sinds 1999 bij Ajax. Hij begon in de E1. Anita kwam dit seizoen 2 maal uit voor Ajax 1. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut op 19 maart 2006 in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (3-2).

Anita, die wordt toegevoegd aan de A-selectie, heeft een duidelijk doel voor ogen voor de komende tijd. ,,Ik ga er keihard tegenaan”, zegt hij. ,,En hoop op die manier komend seizoen zoveel mogelijk speelminuten te bemachtigen. Op de lange termijn hoop ik natuurlijk uit te groeien tot basisspeler.”

Technisch directeur Martin van Geel is tevreden dat Anita langer bij Ajax blijft. ,,Vurnon is een zeer talentvolle speler. Met het nieuwe contract kan hij zich in alle rust ontwikkelen bij Ajax. Hij moet de laatste stap naar de top nog maken, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”