Menu
Ajax breekt contract Goossens open

Ajax breekt contract Goossens open

Ajax heeft het contract van jeugdspeler John Goossens opengebroken en met drie jaar verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2011.

John Goossens, die op 25 juli 1988 werd geboren, speelt sinds 1998 bij de jeugdopleiding van Ajax. Dit seizoen kwam de middenvelder/aanvaller uit voor Jong Ajax. Goossens speelde 17 officiƫle wedstrijden en scoorde vier keer voor het elftal van Aron Winter.

John Goossens speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Jong Ajax en ook nog met enige regelmaat in Ajax A1. De jeugdinternational kreeg naar eigen zeggen een 'heel goed gevoel' bij de aanbieding van Ajax om zijn contract open te breken en te verlengen tot 2011. ,,Het is een teken dat de club in je gelooft. Mijn hart ligt natuurlijk bij Ajax, dus ik ben hier heel blij mee'', zei Goossens nadat hij in het bijzijn van zijn ouders het contract ondertekende samen met technisch directeur Martin van Geel.

De linksbuiten/linkermiddenvelder hoopt natuurlijk op een kans bij het eerste elftal van Ajax. ,,De weg daar naartoe is nog lang, maar als de kans zich voordoet, zal ik hem met beide handen aangrijpen. In het eerste elftal zitten niet zo heel veel linksbenige buitenspelers die een goede voorzet in huis hebben, dus wie weet is er wel een rol voor me weggelegd. Ik zal er in ieder geval mijn best voor doen.''

Goossens kan zich echter eerst nog richten op een aantal interessante evenementen met diverse teams. ,,Eerst moeten we met het Nederlands elftal een kwalificatiewedstrijd tegen Engeland spelen. Ik ben nu geblesseerd, maar ik hoop erbij te kunnen zijn. Dan gaan we met Ajax A1 toernooien spelen, dat is ook heel leuk. En in juli is het EK voor spelers onder 19 jaar. Het wordt een mooie zomer.''