Menu

Ajax breekt contract Nigel de Jong open

Ajax heeft het contract met Nigel de Jong opengebroken en verlengd tot medio 2006. De Jong had een verbintenis die in de zomer van 2004 zou aflopen. Over de condities van het nieuwe contract doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Voor Ajax’ technisch directeur Leo Beenhakker was het vandaag de tweede succesvolle bespreking. Eerder slaagde Beenhakker erin de verbintenis met Rafael van der Vaart naar beider tevredenheid aan te passen. Beenhakker: “Een heuglijke dag voor Ajax. Met Nigel de Jong en Rafael van der Vaart binden we twee grote talenten aan Ajax. Een prima zaak voor de club.”

Nigel de Jong werd vorig seizoen landskampioen met zowel de A1 van Danny Blind als Jong Ajax van Jan Olde Riekerink. Het leverde hem in Amsterdam de uitverkiezing tot Talent van het Jaar op.

Nigel de Jong debuteerde op 19 oktober van het vorig jaar tegen AZ (6-2 winst) in de A-selectie van Ronald Koeman. Afgelopen dinsdag maakte hij in de UEFA Champions League tegen Arsenal FC zijn eerste doelpunt. Door de goal van De Jong speelde Ajax in Londen met 1-1 gelijk en voert de rangschikking in de groep aan.

In totaal heeft Nigel de Jong inmiddels 15 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax gespeeld. Als jeugdinternational is hij bovendien vaste keus in de selectie van Jong Oranje.