Menu
Ajax breekt contract Sarpong open

Ajax breekt contract Sarpong open

Ajax heeft het contract met middenvelder Jeffrey Sarpong opengebroken en verlengd tot 1 juli 2011. De vorige overeenkomst met Sarpong zou aflopen op 1 juli 2008.

Jeffrey Sarpong nam zijn trotse vader mee naar de contractondertekening. Jeffrey Sarpong nam zijn trotse vader mee naar de contractondertekening.

Sarpong kwam op zevenjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Ajax. De 18-jarige Ajacied speelde tot nu toe 9 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden in Ajax 1. Hij maakte zijn debuut op 22 december 2005 in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (1-6).

Komend seizoen wordt Sarpong definitief toegevoegd aan de A-selectie. ,,Ik hoop veel aan spelen toe te komen en uiteindelijk wil ik een vaste waarde worden binnen het elftal’’, zei hij nadat hij in het bijzijn van zijn vader zijn handtekening onder het contract had gezet. ,,Ik ben er trots op dat ik heb bijgetekend. Ajax is echt mijn club.’’

Technisch-directeur Martin van Geel heeft vertrouwen in Sarpong. ,,Hij behoort tot de talentvolle spelers die we graag bij de club houden’’, lichtte hij toe. ,,Jeffrey is een multifunctionele middenvelder, die tweebenig is en over een groot loopvermogen beschikt. Hij heeft bij Ajax veel concurrentie op het middenveld, maar we zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.’’