Menu
Ajax breekt contract van Noussair Mazraoui open

Ajax breekt contract van Noussair Mazraoui open

Ajax en Noussair Mazraoui hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2022.

Mazraoui werd op 14 november 1997 geboren in Leiderdorp. De verdediger speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 4 februari 2018 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax - NAC Breda (3-1). Hij speelde tot nu toe 44 wedstrijden voor Ajax 1 en scoorde daarin 4 keer.

'Langer verblijf bij Ajax het beste'
Directeur voetbalzaken, Marc Overmars, is content met de contractverlenging van Mazraoui. "Noussair is nog maar 21 jaar en op meerdere posities inzetbaar. We hebben goede gesprekken gevoerd met zijn agent Mustapha Nakhli over zijn toekomst. Natuurlijk kan ook hij naar het buitenland, maar het is goed dat zij beiden ook vinden dat een langer verblijf bij Ajax het beste voor ‘Nous’ is."

"Wij zijn erg tevreden over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt", vervolgt Overmars. "Hij toont aan dat doorzettingsvermogen een belangrijke kwaliteit is om te koppelen aan voetbaltechnische vaardigheden die hij bezit. Hij heeft zich de afgelopen jaren op een geweldige manier omhoog geknokt en is het predikaat ‘talent’ voorbij,  maar hij kan hier nog veel meer stappen maken, daar zijn wij van overtuigd.”

Lees ook: Uit het fotoalbum van Noussair Mazraoui

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots