Menu

Ajax breidt medische staf uit

Sportarts Edwin Goedhart wordt hoofd van de medische staf van Ajax. Goedhart zal niet alleen leiding geven aan de afdeling die zich specifiek bezighoudt met het betaald voetbal, maar ook de medische aangelegenheden op Ajax' jeugdopleiding De Toekomst onder zijn hoede krijgen. Piet Bon blijft aan Ajax verbonden op een andere manier in medische vraagstukken betrokken.

De staf fysiotherapeuten voor het betaald voetbal zal worden uitgebreid met Mark Haak.

Edwin Goedhart was de laatste zeven seizoenen als sportarts verbonden aan H.F.C. Haarlem, de Gouden Gidsdivisionist waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. Bovendien werkte Goedhart de afgelopen drie seizoenen voor de KNVB, waar hij tijdens het seizoen 2001-2002 voornamelijk bezighield met Jong Oranje. Als sportarts blijft Goedhart ook verbonden aan het Haarlemse Kennemer Gasthuis.

De afgelopen twee seizoenen was Mark Haak aan Sparta verbonden. Recentelijk stoomde hij Richard Krajicek klaar voor zijn opmerkelijke opmars op het tennistoernooi van Wimbledon. Daarnaast is Haak de begeleider van de tennissers Peter Wessels en Tom Kempers. Vier jaar lang begeleidde Haak de nationale vrouwen hockeyploeg. Vervolgens werkte hij vier jaar lang met de nationale vrouwen volleybalploeg, die tijdens de Olympische Spelen van Atlanta 1996 de vijfde plaats behaalde.