Menu

Ajax breidt museum en fanshop uit tot ‘Ajax City’

Met een forse verbouwingsoperatie gaat Ajax de begane grond van zijn museum en de fanshop de komende maanden omtoveren tot een heus ‘Ajax City’. De oppervlakte (ongeveer 500 m²) zal meer doelmatig en sfeervol worden ingericht. ‘Ajax City’ krijgt bovendien een dienstverlenende functie en zal eind 2001 volledig operationeel zijn.

Ajax denkt met deze stap goed op de ontwikkeling van het ArenA-gebied in te spelen. De verbouwingsoperatie start op dinsdag 5 juni. Gedurende de werkzaamheden zal slechts de bovenverdieping van het museum te bewonderen zijn. De verbouwing wordt in etappes aangepakt, opdat de overlast voor bezoekers tot een minimum kan worden beperkt.

In het project is ook onderdak voorzien voor een aantal nieuwe initiatieven. Zo zal Ajax in samenwerking met een aantal sponsors vanuit ‘Ajax City’ enkele nieuwe activiteiten voor de supporters ontwikkelen. Tevens zal het geheel een sterker informatief karakter krijgen.

Kaartverkoop, merchandise en supporterszaken zijn andere belangrijke pijlers onder Ajax City. In de geheel vernieuwde fanshop zal naast het ruime assortiment Ajax fan-artikelen, de gehele Ajax-adidas lijn een voorname plaats innemen.

Met de verbouwing van de benedenverdieping van de ArenA wordt haast gemaakt, omdat Ajax op 2 augustus zijn jaarlijkse Open Dag houdt. De trainingen van het eerste elftal beginnen op 5 juli. Op die dag zullen ook de revolutionaire ontwerpen van de nieuwe thuis- en uitshirts van Ajax worden gepresenteerd en start de verkoop.