Menu
Ajax brengt pensioenen bij AEGON onder

Ajax brengt pensioenen bij AEGON onder

Ajax en AEGON hebben woensdag een pensioencontract met elkaar gesloten. Op het AEGON-hoofdkantoor in Den Haag bezegelden de directies van de Amsterdamse voetbalclub en Ajax-hoofdsponsor AEGON op feestelijke wijze de pensioenovereenkomst.

,,Mensen, we hebben een nieuwe klant: Ajax.” Met die mededeling sprak Jan Driessen, directeur communicatie van AEGON, de aanwezigen op het hoofdkantoor van AEGON toe. Even daarvoor hadden beide partijen in de centrale entreehal hun handtekeningen gezet.

Het klopt dat Ajax een ‘nieuwe klant’ voor AEGON is. De club heeft uiteraard sinds anderhalf jaar een sponsorrelatie, maar met de ondertekening van het pensioencontract is er nu ook sprake van een klantrelatie. Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax: ,,We hebben zeker vergelijkend warenonderzoek gedaan. Daarbij kwam AEGON uiteindelijk als beste uit de bus. Daarnaast gunnen we het onze hoofdsponsor AEGON uiteraard ook.”

Ajax en AEGON hebben op sponsorgebied sinds anderhalf jaar een connectie. Beide partijen zijn een verbintenis voor lange tijd aangegaan. ,,En die relatie bouwen we nu uit met dit pensioencontract”, sprak Driessen namens Ajax’ nieuwe pensioenverzekeraar. De overeenkomst behelst de DC Garant pensioencontracten van 135 Ajax-medewerkers. De spelers en trainers vallen niet onder dit contract, voor hen gelden branche brede regelingen.

Ajax en AEGON proosten op de ondertekening van het pensioencontract. Ajax en AEGON proosten op de ondertekening van het pensioencontract.

Driessens collega Heiko Hoogendijk (directeur Sales AEGON Corporate & Institutional Clients) legt uit wat het belang voor AEGON is, om voor Ajax de pensioenen te mogen verzorgen. ,,Nederland heft een verzadigde pensioenmarkt. Dat betekent dat bijna alle bedrijven al een regeling hebben. Daarom zijn er ook vrijwel altijd meerdere partijen die meedingen om het pensioen te mogen verzorgen voor de medewerkers van een bedrijf, zo ook bij Ajax.”

,,Door de aanwezige banden tussen AEGON en Ajax ging het gesprek uiteraard wel iets anders dan gebruikelijk; je hebt immers al een achtergrond met elkaar. Maar Jeroen Slop heeft namens Ajax heel duidelijk de wensen en eisen kenbaar gemaakt. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een mooi contract, dat past in de huidige tijd”, aldus Hoogendijk, die er aan toevoegde dat het belang van de oudedagsvoorziening vaak wordt onderschat: ,,Pensioen is de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.”

Hoogendijk, die samen met Edgar Koning, directie AEGON Nederland, het contract namens AEGON ondertekende: ,,We zijn blij met iedere klant die we binnenhalen. Dat past ook bij AEGON, want we willen groeien en de beste zijn. Bovendien heeft het pensioencontract met Ajax ook een grote waarde voor ons imago. We hebben nu zowel een sponsorcontract als een pensioencontract met Ajax. Ook onze medewerkers zijn trots om de pensioenen voor Ajax te mogen verzorgen.”

Nadat Ajacied en ex-international Bryan Roy de overeenkomst met een symbolisch schot in ‘het Doel van AEGON’ kracht had bijgezet, waagde ook Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog een poging. Vervolgens legde ook hij uit waarom Ajax blij met AEGON is. ,,Voorheen liepen onze pensioenen via de Amersfoortse. Na uitgebreid onderzoek hebben we ze nu bij onze hoofdsponsor AEGON ondergebracht. We kunnen niets anders zeggen dan dat ze ondanks het sponsorschap als beste uit de bus zijn gekomen. Bij een pensioen gaat het om zekerheid, en dat biedt AEGON. We hebben nu voor iedereen bij Ajax de beste pensioenvoorziening. En dat we daarbij de combinatie met onze hoofdsponsor hebben gevonden is geweldig.”

Vrijdag besteedt Ajax TV aandacht aan het pensioencontract tussen AEGON en Ajax.

Foto's: AEGON/Ben Verbeek

Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog schiet op 'het Doel van AEGON'. Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog schiet op 'het Doel van AEGON'.
Jan Driessen, directeur communicatie AEGON, interviewt Ajacied Bryan Roy. Jan Driessen, directeur communicatie AEGON, interviewt Ajacied Bryan Roy.