Menu
Ajax C1 boekt ruime zege in en tegen Groningen

Ajax C1 boekt ruime zege in en tegen Groningen

Een strijdlustig Ajax heeft uit tegen Groningen C1 een overtuigende zege geboekt. Eiting, Sierhuis en de Wit bepaalden de eindstand op 0-3.

FC Groningen C1 – Ajax C1 (0-3)

Na een lange busreis stond vandaag een op papier altijd lastige tegenstander voor Ajax op het programma. De C1 heeft vier geblesseerde spelers en dus was Navajo Bakboord overgekomen van de C2 om de selectie te versterken. De omstandigheden in het hoge noorden om een goede wedstrijdvoorbereiding te doen zijn daar (nog steeds) ronduit slecht. Dat de jongens iets recht te zetten hadden na de resultaten van afgelopen weken was wel duidelijk. Na het eerste fluitsignaal zat de C1 er meteen scherp bovenop. Er werd zeer fel op de bal gejaagd en de spelers van Groningen wisten daar dan ook geen raad mee. Ajax C1 kreeg al snel enkele goede kansen maar een doelpunt bleef uit. Ook het omschakelen waar de hele week het accent op was gelegd op trainen, zag er prima uit. De Groningen-keeper hield enkele goede kansen van Ajax tegen en dacht zijn doel schoon te houden tot de rust. Echter in de 30e minuut was het Carel Eiting die, zoals we van hem gewend zijn, met een lange dribbel vanaf zijn eigen helft in het strafschop gebied van Groningen terecht kwam. Hij kwam in eerste instantie niet tot scoren maar de Groningen-keeper pakte Eiting bij zijn enkels waardoor hij ten val kwam in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door diezelfde Eiting onhoudbaar ingeschoten.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste. Weer een fel Ajax dat Groningen geen kans gaf om in hun spel te komen. In de 45e minuut was het Dani Koks die Kaij Sierhuis met een slimme steekbal wegstuurde. Sierhuis rondde deze kans met een fraaie stiftbal schitterend af.
Ongeveer tien minuten voor tijd, werd de bal via Mees de Wit van de linker naar de rechterflank gebracht naar opnieuw een uitstekend spelende Kaij Sierhuis. Na een goede passeeractie en dito voorzet was het Dani de Wit (geen familie van Mees) die de bal solide inkopte.

Een welverdiende zege na een goede wedstrijd van Ajax C1.

FC Groningen C1 - Ajax C1 (0-3)

0-1 30' Eiting
0-2 45' Sierhuis
0-3 60' de Wit