Menu
Ajax C1 eindigt als vierde in Italië

Ajax C1 eindigt als vierde in Italië

Ajax C1 is zondagavond als vierde geëindigd bij de Memorial Gaetano Scirea. In de strijd om het brons was AS Roma duidelijk te sterk: 4-0. Inter won in de finale van Juventus (3-0). Het team van Michel Kreek leverde de topscorer van het toernooi af. Abdelhak Nouri scoorde afgelopen week vier keer in Italië.

Ajax C1 was tot de nederlaag tegen AS Roma nog ongeslagen in Italië. Na de 1-1 tegen een selectieteam uit Lombardije en de 3-1 overwinning op Torino eerder deze week, werden ook de leeftijdsgenoten van AC Milan (donderdag) en finalist Juventus (zaterdag) op een gelijkspel gehouden.

De C-junioren van Ajax hadden aan twee keer een gelijkspel genoeg om tweede in de poule met AC Milan en Juventus te worden. Met name dankzij keeper Joost Meendering werd de 1-1 tegen AC Milan van afgelopen donderdag alsnog in een ‘overwinning’ omgezet. De doelman keerde liefst vier strafschoppen in de aansluitende penaltyreeks. Dankzij de gewonnen strafschoppenserie nam Ajax C1 het zaterdagavond op tegen de leeftijdsgenoten van Juventus. Ook die wedstrijd eindigde in 1-1 waardoor het team van Kreek zich voor de strijd om het brons plaatste.

Uiteindelijk bleek AS Roma de junioren van Ajax zondagavond te machtig. De Italianen stonden halverwege al met 2-0 voor en bepaalden in de tweede helft de eindstand op 4-0. Inter kroonde zich tot winnaar. In de finale was de club uit Milaan met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Juventus.

Abdelhak Nouri werd na afloop van de finale gehuldigd als topscorer van het toernooi. De Ajacied stond ook op de nominatie voor beste speler van het toernooi. Samen met keeper Joost Meendering en Vince Dekker stond Nouri op de 'shortlist' voor deze persoonlijke prijs. Uiteindelijk vielen de spelers van Ajax af.

Naast de leerzame ervaringen op het toernooi zal ook het bezoek aan Milanello de Ajacieden bijblijven. Afgelopen dinsdag kreeg de C1 een exclusieve rondleiding op het trainingscomplex van AC Milan. Ex-Ajacied Clarence Seedorf leidde de junioren van Ajax rond op Milanello.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst