Menu
Ajax C1 kampioen van Nederland!

Ajax C1 kampioen van Nederland!

Ajax C1 is kampioen van Nederland! De pupillen van trainer Wim Kwakman wonnen de spectaculaire wedstrijd met 6-3 van Feyenoord.

,,Ik ben een blij man", sprak trainer Wim Kwakman na afloop opgetogen. ,,Het was een spectaculaire wedstrijd, die wij met 6-3 wonnen. Bovendien waren er aan beide kanten nog veel kansen." Zijn eigen C1 begon voortvarend. Al na vijf minuten schoot Ouasim Bouy de bal na een vrije trap in een keer achter de Feyenoord-doelman. Na vijftien minuten was de stand al opgelopen naar 3-0 en bij rust leidde de Amsterdamse talentenformatie al met 4-0. Grote man aan Ajax-kant was Lesley de Sa die voor de Rotterdammers niet te houden was. Drie doelpunten bereidde hij voor, twee keer stelde hij Davy Klaassen in staat te scoren en een keer Youssef Fennich.

Feyenoord probeerde in de tweede helft nog iets, scoorde ook, maar het was wederom Ouasim Bouy die scoorde en zo de marge weer op vier bracht, 5-1. Nadat de Rotterdammers weer mochten scoren, bracht Jip Bartels de stand op 6-2. Feyenoord had het laatste woord door de 6-3 te maken, maar Ajax was de grote winnaar. ,,We hadden een bliksemstart", analyseerde Kwakman. ,,We hebben het goed uitgespeeld en zijn daardoor kampioen van Nederland!"