Menu
Ajax C1 kampioen van Nederland

Ajax C1 kampioen van Nederland

Ajax C1 heeft vrijdagmiddag door een flitsende start in de kampioenswedstrijd de landstitel binnengehaald. In het stadion van Willem II stonden de Amsterdammers al na zeven minuten op een 2-0 voorsprong tegen PSV. Uiteindelijk won het team van trainer Wim Kwakman met 3-0.

Ajax C1 had een drukke tijd achter de rug met trips naar Siberiƫ en Praag en vorige week speelde het team nog een toernooi bij SV Grol, dat met een tweede plaats werd afgesloten. 'Maar deze wedstrijd was toch wel het belangrijkste,' zei teammanager Herman Pinkster, die vooraf een strijd verwachtte tussen twee gelijkwaardige teams. 'Dat was vandaag alleen even niet zo.'

Want in de vierde minuut brak Lorenzo Brunet de wedstrijd al open met een eerste treffer en nauwelijks drie minuten later haalde rechtsbuiten Jeffrey Dekker verwoestend uit, 2-0.

Ajax gunde PSV nauwelijks kans zich te herpakken, want in de twintigste minuut lag ook de derde Amsterdamse derde treffer achter de PSV-doelman. Met een prachtige knal van 25 meter schoot Mehran Hushyari de bal pardoes in de kruising, 3-0.

In de tweede helft drong PSV meer aan, kreeg nog een paar kansjes maar de opgelopen achterstand was te veel voor de Eindhovenaren. Ajax schoot nog een keer op de paal, maar aan de 3-0 voorsprong veranderde niets meer.

Zo mocht Ajax na afloop de bloemen en de schaal ophalen en werd een drukke maand met een prachtige beloning besloten.