Menu

Ajax C1 kampioen van Nederland

Het C1-elftal van Ajax is zaterdagmiddag kampioen van Nederland geworden. In Hendrik Ido Ambacht wonnen de Ajacieden met 2-0 van Feyenoord. Beide treffers werden gemaakt door Rawley Rozendaal.

Trainer Maarten Stekelenburg was uitermate trots op zijn elftal. ,,We hebben ontzettend goed gespeeld. Deze wedstrijd is door ons als zeer belangrijk bestempeld en de toernooien die we voor dit duel speelden, dienden als voorbereiding. Dat we beide wonnen, geeft wel aan hoe de spelers hier mee bezig waren. De sfeer voor vandaag was gespannen, zoals het voor zo'n wedstrijd moet zijn."

Ajax C1 won eerder dit seizoen het toernooi van Groenloo en dat was in de elf jaar dat Ajax op dat toernooi speelt, pas de tweede keer. De laatste keer was het elftal met onder andere Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Nando Rafael toernooiwinnaar.

En het was ook dat team dat het laatste Ajax C1-elftal was dat kampioen van Nederland werd. Tot zaterdagmiddag dus. Want er komt een nieuwe lichting kanjers aan. ,,Het is natuurlijk moeilijk om dat nu al te zeggen", tempert de trainer de verwachtingen enigszins. ,,Maar ik denk inderdaad dat uit dit team grote voetballers zullen voortkomen."

Ajax kwam tegen Feyenoord op een 1-0 voorsprong door een prachtige vrije trap van Rawley Rozendaal die de bal in de kruising deponeerde. Nadat Ajax redelijk had gedomineerd nam Feyenoord aan het eind van de eerste helft het initiatief over en behield dat ook in de beginfase van de tweede helft.

Maar daarna kwam Ajax weer sterk opzetten en bepaalde door opnieuw een mooie goal van Rozendaal de eindstand op 2-0. Het was de vierde keer dat Ajax C1 de leeftijdsgenoten van Feyenoord trof. De eerdere wedstrijden (een keer vriendschappelijk en twee keer tijdens toernooien) eindigden tweemaal in het voordeel van Ajax en een keer in het voordeel van Feyenoord.

De B-junioren van Ajax verloren de wedstrijd om de Shell Jeugd Supercup van SC Heerenveen. In de reguliere speeltijd bleef de ploeg van Wim Kwakman met Heerenveen in balans: 2-2. In de beslissende strafschoppenreeks viel pas na 26ste schoten op doel de beslissing in het voordeel van Heerenveen.