Menu
Ajax C1 kampioen van Nederland

Ajax C1 kampioen van Nederland

Ajax C1 heeft donderdagmiddag, op Hemelvaartsdag, het algehele kampioenschap van Nederland veroverd. De topper tegen PSV C1, kampioen van de eerste divisie B, eindigde in een 3-1 winst voor de Amsterdammers.

De Amsterdamse C1 begon sterk aan het duel. Met veel zelfvertrouwen, kalmte en tegelijkertijd snelheid, domineerden de Ajax-spelers het spel. Al binnen twee minuten kwam het elftal van Michel Kreek op voorsprong door een fraaie bal van Vince Dekker. De vroege openingstreffer beloofde veel goeds voor de jonge Ajacieden, want vier minuten later verdubbelde Rubya Rugamana de score. Met een ogenschijnlijk simpele bal schoot hij voorbij de keeper van PSV. Enkele minuten later kwam PSV terug door een treffer van Meyssen; 2-1.

De Ajacieden behielden de rust in het veld na het tegendoelpunt en bleven druk zetten op de tegenstander, wat tot enkele goede kansen leidde van Abdelhak Nouri, Rugamana (in handen van de keeper) en Dekker (net naast). Pas in het begin van de tweede helft was het opnieuw raak voor het elftal van Kreek. Via Donny van de Beek kwam Ajax op een 3-1 voorsprong. Daarna kwamen de Ajacieden niet meer in gevaar en stelden het kampioenschap veilig.

C1-trainer Kreek is blij met het algehele kampioenschap. ,,We begonnen heel goed aan het duel, al binnen vijf minuten kwamen we op 2-0 voorsprong. Een bliksemstart was het. PSV nam het in de eerste helft even over, maar in de rust hadden we wat dingen bijgesteld. Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen.’’

Kreek kijkt met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen. ,,Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de spelers. Het kampioenschap van de competitie en het algehele kampioenschap is een logisch vervolg van hun ontwikkeling.’’ Het seizoen is overigens nog niet afgelopen voor zijn elftal. ,,We gaan nog door tot 20 juni. We spelen nog enkele toernooien. Maar eerst gaan we het kampioensschap vieren in Aalsmeer. We gaan vandaag met de jongens beachvolleyballen en daarna een hapje eten.’’

De C1 werd op 14 april als eerste elftal van de Ajax-jeugdopleiding kampioen. Twee duels voor het einde van de eerste divisie A verzekerde het elftal van Michel Kreek het kampioenschap door de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met 5-1 te verslaan.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van de wedstrijd en commentaar van trainer Michel Kreek


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.n/Louis van de Vuurst

Al in de tweede minuut kwam Ajax C1 op een 1-0 voorsprong. Al in de tweede minuut kwam Ajax C1 op een 1-0 voorsprong.
Vier minuten later volgde de tweede treffer. Vier minuten later volgde de tweede treffer.
,,Ik ben trots op de jongens'', zei Michel Kreek na afloop van het duel. ,,Ik ben trots op de jongens'', zei Michel Kreek na afloop van het duel.
Ook de trainer kreeg een medaille. Ook de trainer kreeg een medaille.
Kampioenen! Kampioenen!