Menu
Ajax C1 kampioen!

Ajax C1 kampioen!

Ajax C1 is zaterdag in een rechtstreeks duel om de titel landskampioen geworden in de Eredivisie voor C-junioren. Ajax had aan een gelijkspel genoeg, maar dankzij twee treffers van Daishawn Redan, Millen Baars en Juan Familia-Castillo wonnen de jongens van coach Brian Tevreden met 4-0 van de laatst overgebleven concurrent FC Utrecht.

De wedstrijd begon zoals kampioenswedstrijden wel vaker gaan: twee gespannen teams die bang zijn om fouten te maken en vervolgens fouten gaan maken. FC Utrecht kwam dan ook het best uit de startblokken: geholpen door de felle wind deelden zij de eerste speldenprikjes uit richting het doel van keeper Terence Meuwese.

Ajax verdedigde telkens slordig uit, waardoor FC Utrecht het initiatief kon houden. De Domstedelingen kregen ook de grootste kansen op de openingstreffer, met een kopkans die net over ging en een vrije kans voor spits Derk Darkwa. Nadat de Utrechtse storm was gaan liggen nam Ajax het initiatief over en niet snel daarna lag de bal wél in het net: Redan was het eindpunt van een vlot lopende aanval.

Ajax C1 kampioen! Ajax C1 kampioen!

FC Utrecht moest in de tweede helft minstens twee keer scoren, en wist dat het nu wel de wind tegen had. Nadat de eerste Utrechtse kans wederom werd gemist leek het verzet gebroken. Ajax dicteerde, kreeg reuzenkansen via Richonell Margaret (lat) en Vasco Lo-Ning-Hing (over), en het was wachten op de bevrijdende 2-0.

De Utrechtse spits Darkwa kreeg nog wel een kans, maar direct daarna was het raak: na een fout van de keeper kon uitblinker Millen Baars de bal simpel het doel inlopen. Daarna volgden de Ajax-treffers elkaar in rap tempo op: Familia-Castillo scoorde na een perfect uitgevoerde counter en Redan maakte zijn tweede van de middag na goed te zijn weggestuurd door Giovanni de la Vega.

Brian Tevreden was trots op zijn jongens: ,,Het was een moeilijke wedstrijd. We begonnen ook gespannen. Twee maanden geleden had niemand het nog over een titel, maar we hebben een goede reeks neergezet en dat is nu ook reden voor een feestje. We hebben hier lang naartoe geleefd!”

Ajax C1 – FC Utrecht C1 4-0 (1-0) 28. Redan 1-0, 58. Baars 2-0, 59. Familia-Castillo 3-0, 65. Redan 4-0

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De spelers van Ajax C1 en FC Utrecht C1 betreden het veld van de Toekomst voor de kampioenswedstrijd. De spelers van Ajax C1 en FC Utrecht C1 betreden het veld van de Toekomst voor de kampioenswedstrijd.
Ajax had een punt genoeg om de titel te pakken. Ajax had een punt genoeg om de titel te pakken.
Er was veel publiek op de Toekomst. Er was veel publiek op de Toekomst.
FC Utrecht kreeg in de eerste helft een enorme kans op de openingstreffer. FC Utrecht kreeg in de eerste helft een enorme kans op de openingstreffer.
Vreugde na de 1-0 van Redan. Vreugde na de 1-0 van Redan.
Ajax C1 was heer en meester tegen FC Utrecht. Ajax C1 was heer en meester tegen FC Utrecht.
Na rust bouwde Ajax C1 de score uit naar 4-0. Na rust bouwde Ajax C1 de score uit naar 4-0.
Tijd voor het uitreiken van de kampioensmedailles en de schaal. Tijd voor het uitreiken van de kampioensmedailles en de schaal.
Daar is de schaal! Daar is de schaal!