Menu
Ajax C1 klasse te goed voor Almere City

Ajax C1 klasse te goed voor Almere City

Almere City heeft het Ajax C1 vorig seizoen een aantal keren erg moeilijk gemaakt en moesten wij genoegen nemen met een plek achter hun in de eindklassering.

Almere City C1 - Ajax C1 (0-5)

Reden genoeg om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dat dit elftal beduidend minder sterk was dan het elftal van vorig seizoen werd snel duidelijk. In de beginfase kreeg Ajax al veel kansen en verzuimde om snel afstand te nemen. Het duurde tot de 15e min toen Matthijs de Ligt met een steekpass Anderson Lopez wist te bereiken die de 0-1 liet aantekenen. Zeven minuten later was het weer raak. Een lange bal werd door Anderson Lopez schitterend aangenomen en verlengd op Justin Kluivert. Hij gaf de bal goed voor maar Noah Lang kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen. Toch kwam de bal bij Ché Nunnely die zijn mannetje uitspeelde en met zijn linker de bal hard binnenschoot, 0-2.

Vlak voor rust een schitterende aanval waaruit de 0-3 uit voortkwam. Noah Lang zocht Justin Kluivert door de lucht. Hij verlengde de bal met zijn hoofd en veel gevoel op Ché Nunnely. Die beloonde zijn goede spel van de afgelopen weken met een fraaie treffer.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft. Een veel sterker Ajax dat Almere City bij vlagen alle hoeken van het veld liet zien. Geklungel in de achterhoede van Almere City werd koelbloedig afgestraft door weer Ché Nunnely, 0-4.

Omdat de Ajax achterhoede nauwelijks onder druk stond deze wedstrijd schoof Navajo Bakboord door naar het middenveld op de "10" positie. Vier minuten voor tijd gaf Victor van der Linde een prachtige strakke steekbal in de voeten van Navajo Bakboord. Navajo, gretig als altijd, liet de Almere keeper het nakijken en bracht de eindstand op 0-5.

Ajacied van de wedstrijd: Ché Nunnely

Almere City C1 - Ajax C1 (0-5)

0-1 (15') Lopez (de Ligt)
0-2 (22') Nunnely (Kluivert)
0-3 (30') Nunnely (Kluivert)
0-4 (38') Nunnely
0-5 (66') Bakboord (van der Linde)

Verslag: Rob Stol