Menu
Ajax C1 landskampioen!

Ajax C1 landskampioen!

Dankzij een 1-0 overwinning op Utrecht C1 is Ajax C1 zaterdagmiddag in Putten kampioen van Nederland geworden. Genero Zeefuik maakte het enige en dus winnende doelpunt.

Ajax C1 werd enkele weken geleden in Emmen kampioen en eindigde met 55 punten bovenaan. FC Utrecht C1 stelde in de andere klasse het kampioenschap veilig. De ploeg van oud-Ajacied Mark Verkuijl behaalde 46 punten.

Daardoor stonden beide teams nu tegenover elkaar in Putten. In de eerste helft speelde Ajax fantastisch en kregen de Amsterdammers veel goede kansen. Toch duurde het tot een paar minuten voor rust alvorens Ajax succesvol was. Johan Kappelhof bediende met een steekpass Genero Zeefuik, die op zijn beurt de Utrechtse doelman kansloos liet, 1-0.

In de tweede helft ging het met ploeg van succestrainer Wim Kwakman iets minder, maar omdat er bijna geen kans werd weggegeven, bleef Ajax op de been. Een keer was daar nog wel een prachtige redding van doeman Sergio Padt voor nodig, maar toen konden de bloemen van Gerard Holsheimer - directeur van de Toekomst - het veld op. Niet veel later hield aanvoerder Daley Blind de schaal boven zijn hoofd.

Met dank aan Eric Overtoom voor de foto's.