Menu
Ajax C1 loopt geen averij op

Ajax C1 loopt geen averij op

De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen één van de twee amateurverenigingen (AFC is de andere) uit de competitie van de C1. Voor zulke tegenstanders moet je juist op je hoede zijn. Zij geven vaak net even wat meer dan de gemiddelde tegenstander.

Ajax C1 - Alphense Boys C1 (3-1)

De openingsfase was erg rommelig van Ajax-zijde. Alphense Boys zette bij vlagen aardig druk waardoor Ajax slordig was in de passing. Met meer rust aan de bal kunnen wij elke tegenstander aan met de kwaliteiten in ons team. Ajax C1 leed dan ook veel en onnodig balverlies. Gelukkig voor ons maakte A.B. daar geen gebruik van. In de 13e minuut kreeg Ajax een vrije trap te nemen op ongeveer 25 meter van het vijandelijk doel. Zian Flemming liet enkele weken geleden ook al zien dat hij tot iets moois in staat is door van grote afstand te scoren. Ook nu schoot hij de bal met een zwabberend schot hard in de kruising. Vier minuten later was het weer raak. Een prachtige opening van Dani Koks op Nik Lim die de bal met een slimme steekbal bij Mees de Wit wist te krijgen. Mees de laatste weken in bloedvorm en veel scorend kapte de bal af naar binnen om vervolgens verwoestend uit te halen met rechts! 2-0.

Na de thee werd het spel er niet echt beter op. Sterker nog Alphense Boys zag 10 minuten na rust een hoekschop pal over onze keeper Stef Kennepohl in het doel verdwijnen. Het is dan zaak om geen averij op te lopen. Dat gebeurde gelukkig niet. Vlak voor tijd werd een schot van Zian Flemming niet goed verwerkt door de Alphense Boys-keeper. Mink Peeters was er als de kippen bij om in de rebound de al met al verdiende zege veilig te stellen. Dat mogen we zien als lichtpunt dat Mink weer terug is van een langdurige blessure. De winterstop komt als een welverdiende rust voor de meeste spelers die het afgelopen half jaar een zeer druk programma hadden.

De spelers en staf van Ajax C1 wenst iedereen fijne feestdagen en een gezellige en vooral veilige jaarwisseling toe.

Ajax C1 - Alphense Boys C1 (3-1)

1-0 13' Flemming
2-0 17' M. de Wit (Lim)
2-1 45'
3-1 69' Peeters