Menu
Ajax C1 met overmacht kampioen

Ajax C1 met overmacht kampioen

Ajax C1 is zaterdagmiddag kampioen geworden. Na een overduidelijke zege op FC Utrecht C1, 5-1, was het feest op het veld. Het kampioenschap van de C1 is het eerste van dit seizoen van de Ajax jeugdopleiding.

Ajax C1 is twee duels voor het einde van de competitie kampioen geworden van de eerste divisie A, met 52 punten uit 20 wedstrijden. In de thuisduels bleef Ajax C1 ongeslagen en won het negen van de tien duels, alleen tegen Volendam werd gelijk gespeeld, 2-2. In uitwedstrijden won Ajax acht van de tien confrontaties; alleen Vitesse en Zeeburgia hielden de punten in eigen huis.

In de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht trok Ajax direct fel van leer. De C1 zette snel druk en Utrecht kwam er nauwelijks uit. Na een prachtige vrije trap van Vince Dekker werd de score geopend en Shivaro Hok Ahin zette zijn ploeg op 2-0. Bij rust leidde het oppermachtige Ajax al met 4-0 dankzij treffers van Dekker en aanvoerder Abdelhak Nouri. In de tweede helft was er nog een vervelend momentje toen keeper Joost Meendering even duizelig was na een botsing, maar Jeffrey de Lange verving hem adequaat en Meendering kon gewoon meedoen in het feestgedruis. Dankzij een doelpunt van Paulino Rosario werd het nog 5-0 alvorens Utrecht de eindstand op 5-1 bepaalde.

Technisch manager bovenbouw Wim Jonk heeft mooie woorden voor Ajax C1. Technisch manager bovenbouw Wim Jonk heeft mooie woorden voor Ajax C1.

Ajax C1 was kampioen. ,,Ik ben heel tevreden", gaf trainer Michel Kreek na afloop aan. ,,We hebben het goed gedaan en deze jongens hebben een enorme progressie gemaakt dit seizoen. Ik ben trots."

Ook technisch manager bovenbouw Wim Jonk feliciteerde de jongens na afloop. ,,Ik heb van jullie genoten", sprak Jonk tegen de kersverse kampioenen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van de wedstrijd en commentaar van trainer Michel Kreek en aanvoerder Abdelhak Nouri.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Aanvoerder Abdelhak Nouri scoorde de 4-0 voor Ajax C1. Aanvoerder Abdelhak Nouri scoorde de 4-0 voor Ajax C1.
Vince Dekker was zeer waardevol voor Ajax C1. Vince Dekker was zeer waardevol voor Ajax C1.
Donny van de Beek stijlvol in actie. Donny van de Beek stijlvol in actie.
Dolle vreugde bij Ajax C1 na het behalen van de titel. Dolle vreugde bij Ajax C1 na het behalen van de titel.