Menu
Ajax C1 na duel met Almere kampioen?

Ajax C1 na duel met Almere kampioen?

Ondanks de zeperd van de vorige week heeft Ajax nog steeds een ruime voorsprong op nummer twee Volendam. Vandaag kon Ajax 'officieus' kampioen worden. Dan moest er gewonnen worden van Vitesse en Volendam moest verliezen.

Vitesse C1 - Ajax C1 (0-4)

Ajax kwam meteen goed uit de startblokken. Kort na de aftrap werd de bal teruggespeeld op Thijs te Duits. Om geen risico te nemen met de snel jagende Vitesse spits gaf hij een lange bal naar voren. Na een stuit maaide de Vitesse doelman volledig naast de bal. Na 28 seconden was Anderson in zijn vertrouwde omgeving er als de kippen bij en maakte de fout koelbloedig af.

In de 5e min werd een glaszuiver doelpunt van Anderson Lopez afgekeurd wegens buitenspel. Toch was het in de 11e min wel raak. Na een ingestudeerde hoekschop mocht Ché Nunnely 0-2 laten noteren op het mooie elektronische scorebord.

Kort na rust gaf de herstelde Ruben Hoogenhout een mooie steekbal op Rayan El Azrak. Hij werd echter net als vorige week weer gevloerd binnen het zestien meter gebied. Dit keer nam de kleine pingelaar de strafschop zelf en maakte er 0-3 van. Inmiddels werd trainer Peter van der Veen toch licht nerveus en dus werd contact gezocht aan de dijk. Daar was de stand dusdanig dat de vlag nog niet uit kon.

In de 52e min kwam de 0-4 schitterend tot stand. Met een pijlsnelle counter via Ché Nunnely was Ajax snel bij het Vitesse doel. Ché bracht de bal bij Anderson Lopez. Hij was niet 'gierig' en gaf de bal af aan een uitstekend spelende Justin Kluivert. Die maakte er 0-4 van.

Hierna kreeg Ajax nog een aantal kansen. Vooral de kans van Matthijs de Ligt in de slotfase was er één die niet te missen was. Maar Matthijs hield de schade beperkt voor Vitesse en schoot de bal hoog over.

Na de wedstrijd was er onmiddellijk contact met Volendam maar die bleken in blessuretijd met 2-1 gewonnen te hebben van Alphense Boys. Dus moest het feestje nog even uitgesteld worden.

Vitesse C1 - Ajax C1 (0-4)

0-1 (1') Lopez (te Duits)
0-2 (11') Nunnely
0-3 (45') El Azrak (pen.)
0-4 (52') Kluivert (Lopez)

Verslag: Rob Stol