Menu
Ajax C1 na monsterzege kampioen!

Ajax C1 na monsterzege kampioen!

Ajax C1 is kampioen! De Ajacieden walsten dinsdag op de Toekomst over Almere City C1 heen. Met de glansrijke 9-0-overwinning werd het kampioenschap van de eerste divisie A drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al veiliggesteld.

Ajax had de zaken dinsdag in eigen hand. De talentjes wisten vooraf dat een zege volstond voor een titelfeest. De negen, veelal fraaie doelpunten werkten vooral feestvreugdeverhogend. Ajax D2 ging de kampioenen van de C1 op 22 maart al voor met een kampioenschap. Van de teams die een ‘volledige’ competitie afwerken was de D2 het eerste team dat de bloemen kreeg uitgereikt. De F2 van Ajax werd in januari al kampioen, maar de jongste Ajacieden spelen twee competities in het seizoen.

De talenten uit de C1 toonden zich op sportcomplex de Toekomst oppermachtig. De leeftijdgenoten van Almere City (met Almere-keeper Keller als 13-jarige uitzondering; hij was veruit de jongste) hadden weinig tot niets in de melk te brokkelen tegen de, vanaf het beginsignaal, ontketende thuisploeg. Justin Kluivert was een van de smaakmakers van Ajax. De linksbuiten zette zijn ploeg al in het eerste kwartier op het goede spoor. Kluivert junior – zoon van voormalig Ajax-spits en ex-international Patrick – maakte in de veertiende minuut de openingstreffer. Nauwelijks twee minuten later verdubbelde Kluivert de voorsprong alweer: 2-0. De wedstrijd was daarmee feitelijk al gespeeld. De kampioenswedstrijd bleek vooral een kat-en-muisspel. Met de Ajacieden uiteraard als (op)jagende partij.

Na de 3-0 van Noa Lang bepaalde opnieuw Kluivert de ruststand op 4-0. De flankaanvaller was niet alleen waardevol met zijn hattrick. Na de pauze bewees hij zich vooral als aangever. De C1 bewees zich ook na rust als makkelijk scorend collectief. Kort na de pauze tekende Anderson Lopez voor Ajax’ vijfde van de dinsdagavond. Vervolgens verlengde Donyell Malen een corner van Kluivert koppend voorbij Keller: 6-0. Voor Kluivert zat de wedstrijd er toen bijna op. Dat de kleine dribbelaar enkele minuten later onder applaus naar de kant ging was meer dan terecht. Arquinio Bell was zijn vervanger. Dinsdag verdienden overigens meer Ajacieden applaus.

Ajacieden van de C1 vieren het kampioensfeestje op de Toekomst. Ajacieden van de C1 vieren het kampioensfeestje op de Toekomst.

De C1 had kansen om dubbele cijfers te bereiken. De kansen werden vooral in de laatste twintig minuten gemist. Doelman Keller toonde enkele keren ook zijn keeperskwaliteiten. De keeper en zijn ploeggenoten deden er na rust alles aan om extra vernederende dubbele cijfers te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk, al kwamen de Ajacieden wel vervaarlijk dicht bij. Victor van der Linde gleed de bal, vlak voordat zijn twee koppen kleinere ploegmaat Bell kon intikken, in het doel. De balverovering en voortzetting van verdediger Gianni Jesserun (die daaraan vooraf gingen) vormde de basis voor Ajax’ zevende treffer.

Wat opviel was de oprechte blijdschap na het doelpunt van Van der Linde. Ook de nummer zeven werd met hetzelfde aanstekelijke plezier gevierd als het voorgaande zestal. Spelvreugde is sowieso een ijzersterk wapen van de ploeg, die dit seizoen vrijwel alles won. Het aantal gemaakte doelpunten was aan het einde van de avond ook veelzeggend. Liefst 81 keer vierden de talenten een Ajax-treffer. Slechts vijftien keer deed een tegenstander iets terug.

Voordat de kinderchampagne werd ontkurkt sloeg Lopez nog toe uit een corner: 8-0. Lang bepaalde de eindstand op 9-0. De magische grens van tien doelpunten bleef nipt buiten bereik. Het had uiteindelijk geen enkele invloed op de feestvreugde bij de nieuwste kampioensploeg uit de jeugdopleiding van Ajax. Het kampioenschap werd uitbundig gevierd. Zowel binnen als buiten de lijnen. De vele toekijkende familieleden vierden het feestje mee. Sjaak Swart nam tijdens het kampioensduel een kijkje bij de C1. Ook Mister Ajax – in wedstrijdtenue gestoken en klaar voor zijn zoveelste duel – zal trots zijn op een nieuwe lichting Ajax-kampioenen.

,,De jongens hebben vanaf dag een hard gewerkt, met elkaar'', vertelt trainer Van der Veen. ,,Daar is dit kampioenschap het resultaat van. Jongens zijn niet alleen als individu beter geworden, maar ook als team. Ze hebben het goed gedaan. Respect ook voor Almere, zij stonden ons in de gang op te wachten. Heel netjes.'' Het seizoen is overigens nog lang niet voorbij voor de C1. Op 7 juni wacht de wedstrijd om het landskampioenschap tegen de kampioen uit de afdeling zuid. Voorafgaand aan dat duel wacht de bekerfinale tegen PSV (datum onbekend). ,,De focus blijft dus voorlopig, we zijn hongerig'', besloot Van der Veen.

Opstelling Ajax C1: Te Duits, Van Geenen, Bakboord, Hoogenhout, Muringen, Lang, Nunnely, De Ligt, Malen, El Azrak en Kluivert.

Wissels: Bell, Jesserun, Van der Linde, Lopez, Owusu, Bouman, Halou.

Scoreverloop: 14. Kluivert 1-0, 16. Kluivert 2-0, 23. Lang 3-0, 31. Kluivert 4-0, 37. Lopes 5-0, 40. Malen 6-0, 56. Van der Linden 7-0, 59. Lopez 8-0, 60. Lang 9-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Ajacieden uit de C1 waren heer en meester over de leeftijdgenoten van Almere City C1. De Ajacieden uit de C1 waren heer en meester over de leeftijdgenoten van Almere City C1.
Na het laatste fluitsignaal stormen de Ajacieden vanuit de dug-out het veld in. Na het laatste fluitsignaal stormen de Ajacieden vanuit de dug-out het veld in.
Ajax' technisch manager middenbouw Patrick Ladru (2e van links) sprak en klapte de talenten toe... Ajax' technisch manager middenbouw Patrick Ladru (2e van links) sprak en klapte de talenten toe...
...Waarna de kampioenen de verdiende felicitaties ontvingen. ...Waarna de kampioenen de verdiende felicitaties ontvingen.
Kampioenen met kampioensbloemen. Kampioenen met kampioensbloemen.
Ajacieden met kampioensbloemen in uitzinnigere poses. Ajacieden met kampioensbloemen in uitzinnigere poses.
Kampioenen! Kampioenen!
De Ajacieden uit de F2, C1 en D2 vierden tot nu toe een kampioenschap. Welke Ajacieden volgen? De Ajacieden uit de F2, C1 en D2 vierden tot nu toe een kampioenschap. Welke Ajacieden volgen?