Menu
Ajax C1 ook te sterk voor Utrecht

Ajax C1 ook te sterk voor Utrecht

FC Utrecht komt altijd naar Amsterdam met maar één doel en dat is om Ajax pijn te doen.

Ajax C1 - FC Utrecht C1 (4-1)

Dat leek vandaag in de 4e min. van de wedstrijd werkelijkheid te gaan worden. Na balverlies in onze voorhoede kwam Utrecht er middels hun snelle buitenspelers uit en een razendsnelle counter leverde hun een, dat moet gezegd worden, fraaie treffer op.

Waarschijnlijk dachten ze de wedstrijd op hun sloffen uit te spelen. Men begon vroeg in de wedstrijd al met tijdrekken. In de 14e min. kon Ajax echter het eerste plaagstootje uitdelen. Een hoekschop van Matthijs de Ligt werd door Donyell Malen op de lat geknald. Arie Halou de speler die één op één loopt op dit moment wat betreft doelpunten maken, trok de stand in de 22e min. met een prachtig schot van afstand gelijk: 1-1.

Ajax boog de achterstand binnen vijf minuten om tot een 2-1 voorsprong. Victor van der Linde stuurde Ché Nunnely weg met een bekeken bal waarna Ché twee man uitspeelde en met een gave boogbal scoorde. Vlak voor rust zag Arie Halou zijn schot gestopt door de Utrecht-keeper.

Kort na rust behoedde Thijs te Duits Ajax voor de gelijkmaker. Een gevaarlijk schot wist hij naast het doel te werken. In de 50e min. gaf Lars Kramer een mooie strakke bal op Ché Nunnely. Hij gaf de bal goed voor en in de kluts die toen ontstond wist Donyell Malen zijn schoen tegen de bal te krijgen en Ajax meer lucht te geven. Utrecht bleek een echte counterploeg te zijn dus dit doelpunt viel op het juiste moment. In de 55e min. maakte Justin Kluivert aan alle Utrecht illusies een einde door een voorzet van Donyell Malen in één keer in de korte hoek te schieten. Eindstand 4-1.

Ook FC Utrecht was vandaag niet in staat Ajax C1 af te stoppen.

Ajax C1 - FC Utrecht C1 (4-1)

0-1 (4')
1-1 (22') Halou
2-1 (27') Nunnely (van der Linde)
3-1 (50') Malen
4-1 (55') Kluivert (Malen)

Verslag: Rob Stol