Menu
Ajax C1 pakt de beker

Ajax C1 pakt de beker

Ajax C1 heeft zaterdagmiddag de beker gewonnen. De ploeg van trainer Peter van Veen versloeg op de Herdgang in Eindhoven PSV met 1-4.

In een zeer vermakelijke eerste helft was de openingsfase voor de thuisploeg en stond Ajax C1 met de rug tegen de muur. PSV zag het eerste schot op doel direct beloond met een treffer, 1-0 van Yasin Aalilou. Ajax hervond zich en tien minuten later maakte de kampioen van de eerste divisie A de gelijkmaker. Een dieptepass van Noa Lang kwam bij Ché Nunnely die behendig over de keeper heen de bal in het lege doel lobde, 1-1.

In de tweede helft stond Ajax opnieuw onder druk maar schoot Donyell Malen de Amsterdamse formatie naar een 1-2-voorsprong. PSV voerde de druk op, kreeg ook grote kansen op de gelijkmaker maar Ajax was veel en veel efficiënter met de mogelijkheden. Nadat PSV in de een-na-laatste minuut de bal uit een vrije trap via de binnenkant van de paal uit het doel zag stuiten, rondde Ajax wel direct goed af. Anderson Lopez maakte de 1-3 en in blessuretijd zorgde Matthijs de Ligt zelfs nog voor een nóg grotere marge, 1-4.

Daarmee behaalde Ajax C1 de tweede prijs van het seizoen. Mogelijk komt daar nog een derde bij als het duel om het algemene kampioenschap van Nederland wordt gewonnen. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van deze bekerfinale met reacties van de trainer en spelers van Ajax C1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ché Nunnely zet Ajax op fraaie wijze naast PSV, 1-1. Ché Nunnely zet Ajax op fraaie wijze naast PSV, 1-1.
Matthijs de Ligt verdedigt attent. Matthijs de Ligt verdedigt attent.
De talenten krijgen de medailles uitgereikt. De talenten krijgen de medailles uitgereikt.
En zijn blij met hun tweede prijs van het seizoen. Op naar het algemene landskampioenschap! En zijn blij met hun tweede prijs van het seizoen. Op naar het algemene landskampioenschap!