Menu
Ajax C1 sluit spetterend af met bekerwinst

Ajax C1 sluit spetterend af met bekerwinst

Ajax C1 heeft het seizoen op een fantastische wijze afgesloten. Het team van Peter van der Veen won dinsdagavond op sportcomplex de Toekomst de beker door in de finale AZ met 4-1 te verslaan.

Ajax begon goed en al na 5 minuten zorgde Brian Brobbey voor de 1-0. Vervolgens was AZ de gevaarlijkste ploeg, maar het team van Denny Landzaat verzuimde de kansen af te maken. Vlak voor rust sloeg Ajax via een goed ingestudeerde vrije trap nogmaals toe. Weer was het Brobbey die het net vond.

Hattrick Brobbey
In de 52e minuut gooiden de C-junioren uit Amsterdam de wedstrijd in het slot. Brobbey complementeerde zijn hattrick en zette de 3-0 op het scorebord. AZ maakte nog de aansluitingstreffer, maar Sontje Hansen schoot vlak voor tijd de 4-1 achter doelman Mees Bakker waardoor het feest los kon barsten.

Echte teamprestatie
Trainer Van der Veen was erg te spreken over zijn elftal. ,,Het is fijn dat onze spits zijn doelpunten maakt op de juiste momenten, maar het is echt een teamprestatie. Alle credits voor het hele team.”

Op de vraag of het seizoen nu geslaagd is antwoordde Van der Veen: ,,We hadden vooraf als doelstelling om drie prijzen te pakken met deze groep. De Supercup, het kampioenschap en de beker. We hebben lang meegedraaid op alle fronten. De Supercup wonnen we al vroeg in het seizoen, het kampioenschap ging helaas naar een andere club. Ik denk dat het daarom heel belangrijk is dat we deze beker hebben gepakt."

Opstelling Ajax: Ruijgrok, Omzigtig, Fosu-Mensah, Van Gelderen, Douglas (Aksit ’66), Maduro (Trustfull ’44), Mbinga (Ben Sallam ’60), Gravenberch, Brobbey, Llansana, Hansen.