Menu
Ajax C1 verliest laatste competitieduel

Ajax C1 verliest laatste competitieduel

Vandaag de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Groningen is het sportcomplex aan het vernieuwen en dus moest er uitgeweken worden naar een complex in Eelde.

RVO/GC FC Groningen C1 - Ajax C1 (1-0)

Al na 5 min. kon Ajax op voorsprong komen. Een lange bal van Ruben Hoogenhoudt werd door de uitkomende Groningen-keeper gemist. In een soortgelijke situatie tegen Vitesse wist Anderson Lopez wel het net te vinden. Nu schoot hij voor open doel naast. Meteen hierop kreeg Groningen een honderd procent kans maar die werd fantastisch gered door Nigel Bouman. Justin Kluivert zag een vrije trap op de lat uiteen spatten. Even later kopte Deshain Redan een hoekschop van Justin Kluivert naast. Dat het vizier van sommige spelers niet scherp stond bleek wel. Vlak voor rust kreeg Anderson nog een grote kans maar wist ook deze niet af te ronden. Groningen daarentegen kreeg ook veel kansen maar Nigel Bouman stond steeds op de goed plek en behoedde Ajax de eerste helft voor een (terechte) achterstand. Misschien lag het aan de vele vrije dagen welke de spelers achter de rug hadden maar er was totaal geen scherpte en beleving bij een aantal.

In de tweede helft kreeg Anderson weer een niet te missen kans, maar toch scoorde hij weer niet. Ook Justin Kluivert kopte een kans net naast. En wat in de lucht hing gebeurde dan ook. Door slecht verdedigen van Ajax nam Groningen vlak voor tijd terecht de leiding. Justin Kluivert had de gelijkmaker op zijn schoen na een mooie voorzet van Arquinho Bell. Hoewel hij één van de weinigen was die zich uit de naad heeft gewerkt, werd dat niet beloond met een doelpunt. Trainer Peter van der Veen gaat proberen om de boel weer op scherp te krijgen door hard te gaan trainen voor de bekerwedstrijd tegen PSV en het kampioenschap van Nederland tegen Feyenoord.

Verslag: Rob Stol