Menu
Ajax C1 wint de beker!

Ajax C1 wint de beker!

Ajax C1 heeft zaterdagavond de beker gewonnen. In de finale was het team van trainer Brian Tevreden met 1-2 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Willem II. Na de gewonnen supercup en het kampioenschap voltooit de C1 hiermee de triple.

Ajax C1 plaatste zich afgelopen woensdag ten koste van FC Groningen voor de finale van het bekertoernooi. Het leverde de C1 een mooie wedstrijd in het stadion van Willem II op. Op deze bijzondere locatie stond voor de C-junioren de derde prijs van het seizoen op het spel.

Ajax knokte zich in de eerste helft na een 1-0 achterstand terug in de wedstrijd. Topscorer Daishawn Redan en Richonell Margaret bogen de score nog voor rust in het voordeel van Ajax om. De 1-2 ruststand werd in de tweede helft van de turbulente wedstrijd vervolgens succesvol over de eindstreep gebracht.

De gelijkmaker van de 13-jarige Redan betekende alweer zijn 34ste doelpunt van het seizoen. Trainer Tevreden: ,,Daishawn scoort altijd en overal. En dan te bedenken dat hij een jaar jonger is dan de andere spelers. Vorig seizoen maakte hij 50 doelpunten en die lijn heeft hij een niveau hoger doorgetrokken. Ook in het Nederlands team pakt hij zijn doelpunten mee. Hij maakt een prachtige ontwikkeling door."

Tevreden kijkt met een trots gevoel terug op het seizoen waarin zijn team de triple pakte. ,,Natuurlijk hebben we gedurende het seizoen ups en downs gehad, maar telkens als we er moesten staan, stonden we er. Het begon afgelopen zomer met die prachtige 4-0 zege in de strijd om de supercup tegen Feyenoord. Na onze comeback na de winterstop werden we vorig weekend kampioen en nu pakken we de beker. Een fantastisch slot van het seizoen."

Tekst en foto's: Ajax.nl

Direct na het laatste fluitsignaal barstte er een mooi feestje los in Tilburg. Direct na het laatste fluitsignaal barstte er een mooi feestje los in Tilburg.
Na de supercup en het kampioenschap pakt Ajax C1 ook de beker. De triple is compleet! Na de supercup en het kampioenschap pakt Ajax C1 ook de beker. De triple is compleet!