Menu
Ajax C1 wint de Supercup

Ajax C1 wint de Supercup

Ajax C1 heeft als eerste Ajax-team de Supercup gewonnen. Zaterdagmiddag nam het team van Peter van der Veen het op tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De landskampioen versloeg de bekerwinnaar met 2-1.

Ajax C1 startte prima aan het duel op de Toekomst. Binnen enkele minuten kreeg het team van Peter van der Veen een mooie kans via Kenneth Aninkora. De speler werd goed bediend door Carel Eiting en haalde uit; helaas zag Aninkora zijn prachtige lob net over het doel eindigen. De tweede kans volgde voor Mink Peeters. Ook hij werd vanuit achteren naar het doel van Feyenoord gestuurd met een lange pass. Peeters schoot te zacht in handen van de doelman.

Ondanks de twee zeer goede kansen voor Ajax, was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Na tien minuten werd Rashaan Fernandes in het zestienmetergebied vrijgespeeld, hij liep Ajax-keeper Jeffrey de Lange ogenschijnlijk simpel voorbij en hoefde slechts de bal in het doel te tikken; 0-1. Ook na het doelpunt kregen de gasten kansen om de score te verdubbelen. Steven Smulder (net naast) en Rodney Kongolo (over) verzuimden te scoren. Ook Shurendo Janga schrikte De Lange en de Ajax-verdediging enkele keren op.

Ajax C1 heeft als eerste Ajax-team de Supercup gewonnen. Ajax C1 heeft als eerste Ajax-team de Supercup gewonnen.

Trainer Van der Veen zal in de rust ongetwijfeld een goede speech hebben gegeven en zijn team moed hebben ingesproken, want nog geen minuut gespeeld in de tweede helft viel de gelijkmaker. Peeters kreeg de bal mooi voor de voeten gespeeld en schoot van dichtbij hoog in het doel; 1-1. Ajax kwam duidelijk als betere ploeg uit de kleedkamer. De thuisploeg bleef druk zetten op Feyenoord en was gretig op zoek naar een tweede treffer. De kansen voor de C1 werden beloond met een tweede doelpunt, ditmaal door Eiting. De speler had een fraaie combinatie met Kaj Sierhuis, die de bal zeer goed meegaf aan Eiting, en schoot raak; 2-1.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Feyenoord kwam na tien minuten op een 1-0 voorsprong. Feyenoord kwam na tien minuten op een 1-0 voorsprong.
Aan het begin van de tweede helft kwam Ajax op gelijke hoogte. Aan het begin van de tweede helft kwam Ajax op gelijke hoogte.
Blijdschap bij de jonge spelers na de 2-1 voorsprong. Blijdschap bij de jonge spelers na de 2-1 voorsprong.
De wissels staan klaar om in te vallen. De wissels staan klaar om in te vallen.
De Feyenoord-doelman kijkt hulpeloos naar de bal. De Feyenoord-doelman kijkt hulpeloos naar de bal.
De Supercup is voor de C1! De Supercup is voor de C1!