Menu
Ajax C1 wint Supercup

Ajax C1 wint Supercup

Kampioen Ajax C1 heeft zaterdag op de Supercup gewonnen. In een goede wedstrijd wist het team van trainer Brian Tevreden de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 4-0 te verslaan dankzij doelpunten van Juan Familio-Castillo (2), Daishawn Redan en invaller Deonell Jamie.

De wedstrijd begon nog onder zonnige omstandigheden op sportcomplex de Toekomst. Al na zes minuten was het raak voor landskampioen Ajax, waar Familio-Castillo na een rush van 40 meter de 1-0 liet aantekenen. Feyenoord was nog niet van de schrik bekomen of de 2-0 lag al in het net. Dezelfde Familio-Castillo speelde zich knap vrij in een drukbevolkt strafschopgebied en wist de bal met een schitterende lob over de Feyenoord-keeper te plaatsen.

Binnen het kwartier had Familio-Castillo ook de derde moeten maken, maar hij zag zijn schot vlak voor de doellijn gekeerd door keeper Ghennem. De score had nog verder opgevoerd kunnen worden als buitenspeler Eros Maddy uit een corner had gescoord, maar hij zag zijn kopbal net niet in het doel verdwijnen. Feyenoord kon daar vrij weinig tegenover stellen, pas vlak voor rust kwamen de Rotterdammers tot de eerste kansjes.

Juan Familio-Castillo was twee keer trefzeker tijdens de strijd om de Supercup. Juan Familio-Castillo was twee keer trefzeker tijdens de strijd om de Supercup.

Na rust pakten donkere wolken boven de Toekomst zich samen, wat scheidsrechter Knetsch deed besluiten om de wedstrijd voor 25 minuten te staken. Na de onweerspauze was het iets minder flitsend wat Ajax liet zien, maar alsnog kwam het team geen moment in problemen. De wedstrijd kabbelde richting het einde, totdat de Ajax-aanvallers alsnog van zich deden spreken. Aanvaller Redan werd in blessuretijd vastgehouden in het strafschopgebied en benutte zelf de toegekende penalty: 3-0. Een minuut later zorgde invaller Jamie voor het slotakkoord. Hij knalde de bal na een scherpe voorzet onberispelijk tegen de touwen en zorgde voor een verdiende 4-0 eindstand.

Hiermee behaalde Ajax C1 de eerste prijs van het seizoen. Coach Tevreden sprak van een verdiende zege: ,,Over de gehele wedstrijd gezien was het zeker verdiend. We hadden in de eerste helft het betere veldspel, de opbouw van achteruit was ook beter verzorgd. In de laatste fase waren we misschien wat slordig, maar vergeleken met de tegenstander waren we absoluut beter. In de tweede helft raakten we wat vermoeid, maar het is ook pas onze eerste wedstrijd. Al met al een terechte overwinning en een mooie start van het seizoen.”

Scoreverloop: 6. Familio-Castillo 1-0, 10. Familio-Castillo 2-0, 70+1. Redan 3-0 (pen.), 70+2. Jamie 4-0

Opstelling Ajax C1: Terence Meuwese, Sergino Dest (65. Thomas Rier), Sven Botman, Jurgen Ellenkamp, Magid Suleiman (63. Millen Baars), Kees de Boer, Eros Maddy (36. Deonell Jamie), Juan Familio-Castillo, Daishawn Redan, Quincy Nkansah (58. Richonell Margaret), Giovanni de la Vega (36. Vasco Lo-Ning Hing)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De startende elf van Ajax C1. De startende elf van Ajax C1.
Ajax C1 kwam al vroeg op voorsprong. Ajax C1 kwam al vroeg op voorsprong.
Een duel om de bal tijdens de mini-Klassieker op de Toekomst. Een duel om de bal tijdens de mini-Klassieker op de Toekomst.
De Ajacieden konden liefst vier keer juichen. De Ajacieden konden liefst vier keer juichen.
Sportcomplex de Toekomst vormde het decor van de wedstrijd om de Supercup. Sportcomplex de Toekomst vormde het decor van de wedstrijd om de Supercup.
Vanwege dreigend onweer werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Vanwege dreigend onweer werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt.
Na de onderbreking brak er alsnog een fikse regenbui los. Na de onderbreking brak er alsnog een fikse regenbui los.
De spelers van Feyenoord vormen een erehaag voor de Ajacieden. De spelers van Feyenoord vormen een erehaag voor de Ajacieden.
Vreugde bij de Ajacieden. Vreugde bij de Ajacieden.
De eerste wedstrijd leverde direct een prijs op voor Ajax. De eerste wedstrijd leverde direct een prijs op voor Ajax.