Menu
Ajax C2 ongeslagen kampioen!

Ajax C2 ongeslagen kampioen!

De zonnige zondag leverde de jeugdopleiding van Ajax een nieuwe kampioen op. De C2 kroonde zich ’s ochtends op de Toekomst tot landskampioen door de C2 van HFC Haarlem met 4-2 te verslaan. Frencel Lewis tekende voor drie treffers in de kampioenswedstrijd.

Ook Achill Vaarnold pikte zijn doelpuntje mee, in een wedstrijd waarin de Ajacieden aan een punt genoeg hadden om de titel veilig te stellen. De C2 zette daarmee de kroon op een toch wel bijzonder voetbaljaar. De C-pupillen experimenteerden met een bijzondere wedstrijdopzet waarbij 3 keer 25 minuten wordt gespeeld. Na een soort ‘voor(jaars)competitie’, verspreid over verschillende poules in het land, kwalificeerden de hoog geplaatste clubs zich voor een kampioenscompetitie. Ajax C2 speelde zich zondag definitief buiten bereik van de concurrentie door hekkensluiter Haarlem te verslaan. De landstitel is voor de spelers, maar toch ook voor trainer Arnold Mühren een mooi resultaat. Mühren is bezig aan zijn laatste seizoen als jeugdtrainer van Ajax. De ervaren oud-speler keert wellicht in een andere rol terug binnen de jeugdopleiding.

,,De ontwikkeling van de spelers staat voorop, maar de insteek is ook om de spelers te leren winnen'', vertelt Mühren op de Toekomst. ,,Uiteindelijk is dit goed gelukt als je ongeslagen kampioen wordt. Uiteindelijk zijn we toch de beste van Nederland in deze leeftijdsgroep.''

Ajax' hoofd jeugdopleiding spreekt de kampioenen van de C2 toe. Ajax' hoofd jeugdopleiding spreekt de kampioenen van de C2 toe.

De Ajacieden van Mühren maakten er zondagochtend een mooi, maar bij vlagen ook moeizaam verlopend duel van. De kampioensspanning sloeg de jonkies blijkbaar iets in de benen. Dat het duel toch relatief simpel werd gewonnen, illustreert de klasse van de kampioenen. Nadat eerder de B1, D2, D3 en E2 al kampioen waren geworden, sleepte ook de C2 de titel in de wacht. Later op de dag, in de rust van Ajax – Heracles Almelo, sloten de C’tjes zich voor de kampioensparade in de ArenA aan bij hun collega-kampioenen. Voordat de Ajacieden de Toekomst verruilden voor de ArenA, sprak Ajax’ hoofd jeugdopleiding de kampioenen toe. Na de mooie, feliciterende woorden én de kampioensbloemen in ontvangst te hebben genomen, werd een kampioensfeestje gevierd in de kleedkamer en de kantine van de Toekomst.

,,Als trainer probeer je de spelers zich dusdanig te laten ontwikkelen dat ze verderop komen'', besloot Mühren. ,,Ook als team kom je dan verder. Als je als team ongeslagen blijft, moet ik de groep echt een compliment geven.''

Bekijk de samenvatting van de kampioenswedstrijd dinsdag in het Toekomstjournaal op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst