Menu
Ajax Camps populair bij kids van over de grens

Ajax Camps populair bij kids van over de grens

Ook deze zomer worden op sportpark de Toekomst weer de Ajax Camps gehouden. Er zijn al 500 buitenlandse jongens én meiden tussen de 6 en 16 jaar die zich hebben ingeschreven.

De interesse uit het buitenland voor de Ajax Camps is enorm en blijft groeien. Sommige kinderen komen speciaal voor het Camp naar de Toekomst, voor anderen is het een gedeelte van hun vakantie en weer anderen hebben familie in Nederland wonen.

Onder de 500 buitenlandse deelnemers bevinden zich maar liefst 65 nationaliteiten. Van Sydney tot New York en van Hong Kong tot Johannesburg. De voetbalfanaatjes weten de Toekomst goed te vinden. Met de vijfhonderd aanmeldingen is het aantal van vorig jaar al overtroffen.

Veel buitenlandse kinderen nemen deel aan de zomer Camps.
Veel buitenlandse kinderen nemen deel aan de zomer Camps.

Tijdens de Ajax International Camps is de voertaal Engels en worden er alleen buitenlandse kinderen toegelaten. Voor sommige van hen reden om aan de reguliere Camps mee te gaan doen om zo Nederlandse vriendjes te maken of de taal te leren. Want op het voetbalveld blijkt de voertaal niet heel belangrijk. Kinderen helpen elkaar en leggen het elkaar goed uit waardoor de groepen tijdens de week hechte teams worden. Veel deelnemers zien elkaar een jaar later weer terug op het Ajax Camp.

Wil je het ook eens ervaren? Schrijf je dan in via onderstaande link. Neem je vlag mee en vertegenwoordig jouw land!

Neem je vlag mee!
Neem je vlag mee!
Inschrijven