Menu
Ajax Camps zomereditie 2011 van start!

Ajax Camps zomereditie 2011 van start!

Rob Witschge, hoofdtrainer van Ajax Camps, heeft op maandag 4 juli het startsein gegeven voor de ‘Ajax Camps zomer 2011’. Na de ceremoniële opening kwamen zo'n 150 enthousiaste jonge voetballers en keepers als eerste deelnemers van deze zomer in actie op de velden van sportcomplex de Toekomst.

De jongens en meiden krijgen bij Ajax Camps een unieke Ajax-voetbalbeleving. Dat begint al bij aankomst op sportpark de Toekomst, waar de jeugd en de A-selectie van Ajax ook trainen. Ze komen in dezelfde kleedkamers, lunchen in dezelfde kantine en trainen op dezelfde velden. Zij krijgen bovendien een origineel ‘adidas Ajax Camps tenue’, met daarop de drie sterren! En aan het eind van de week ontvangen ze een ‘Ajax Camps-bal’ en krijgt iedereen tevens een certificaat van deelname, een groepsfoto en een handtekening van Rob Witschge mee naar huis.

Onder leiding van Rob Witschge wordt er natuurlijk ook gevoetbald. Want ondanks dat het natuurlijk vooral een leuke week is, wordt er door de kinderen ook nog eens stevig getraind. De deelnemers worden op basis van hun leeftijd en niveau in teams van twaalf ingedeeld en krijgen een Ajax-gecertificeerde trainer toegewezen.

De unieke Ajax-trainingsmethode, die ook wordt gebruikt in de eigen jeugdopleiding, wordt per team aangepast aan het niveau en aan de leeftijd. Zo krijgt elke deelnemer die week een passende oefenstof zodat zij hun techniek kunnen verbeteren. Na afloop krijgen ze tevens persoonsgebonden tips van hun trainers om thuis nog verder te oefenen, met als doel om hun voetbalvaardigheden te vergroten. De ervaring heeft geleerd dat de deelnemers het geweldig vinden om bij terugkomst bij hun eigen club te laten zien hoe bijvoorbeeld de Ebecilio-beweging goed moet worden uitgevoerd. Deze zomer staan onder meer de bewegingen van spelers als De Jong, Van der Wiel, Eriksen en Janssen centraal.

Er zijn nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Dus als jij ook zo’n unieke Ajax-beleving wilt meemaken kun je je direct inschrijven en wie weet tot ziens bij Ajax!

Schrijf je ook in!