Menu
Ajax Campus biedt jongeren perspectief

Ajax Campus biedt jongeren perspectief

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - PSV, een bezoek aan de Ajax Business Associates (ABA) gebracht. Tijdens een diner heeft hij de leden van de ABA gevraagd stageplaatsen en vacatures beschikbaar te stellen voor de Ajax Campus.

De Ajax Campus is een samenwerking van Ajax en de gemeente Amsterdam met als doel kwetsbare jongeren een betere toekomst te bieden.

De jongeren worden onder de vlag van de Ajax Campus op het trainingscomplex van Ajax getraind tot echte Ajacieden. “Ze leren te denken en handelen vanuit de Ajax-waarden en worden voorbereid op een ‘debuut’ bij de werkgever”. Komende maanden worden bedrijven uit het netwerk van Ajax uitgenodigd om deze jongeren een kans te bieden. Het bezoek van de burgemeester vormde daarvoor het startschot.

Tevens plaatsten Ajax' financieel directeur Jeroen Slop, burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam en Roel Steenbeek, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Ymere, hun handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst voor de Ajax Campus in de wijk Zuidoost. De drie partijen gaan een samenwerking aan voor drie jaar. Over deze samenwerking later meer.

Kijk voor meer informatie over de Ajax Campus op de speciale website: www.ajaxcampus.nl.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Burgemeester Van der Laan (tweede van links) geeft startschot samenwerking. Burgemeester Van der Laan (tweede van links) geeft startschot samenwerking.