Menu
Ajax Campus in de wijk

Ajax Campus in de wijk

Ajax heeft in samenwerking met stichting Axios, de gemeente Amsterdam, stichting Laureus en woningbouwcorporatie Ymere, de opleiding ‘Ajax Campus in de wijk’ opgericht. Een uniek project waarbij de opleiding zowel in de klas als in de wijk wordt georganiseerd.

Dankzij het gezamenlijke initiatief leren jongeren hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren tegelijkertijd een actieve bijdrage aan de samenleving. Het programma bevordert actief burgerschap en biedt jonge Amsterdammers kansen op een stageplaats of vrijwilligerswerk bij bedrijven uit het netwerk van de Ajax Campus.

,,Met de Ajax Campus leiden we jongeren op tot Ajacied. Hierbij staat de Ajacied symbool voor de ‘wil om te willen winnen’ en de discipline om het maximale uit jezelf te halen. Om dit gedrag te veranderen gebruiken we de kernwaarden van Ajax. Een Ajacied is namelijk ambitieus, betrokken, heeft een creatieve geest, is altijd bezig met innovatie en een professionele instelling”, aldus Jan de Koning, voorzitter van stichting Axios.

,,Dit project is meer dan zomaar een initiatief, het verbindt jongeren met voetbal en Ajax. Sport is het ingrediënt voor verbroedering en samenwerking”, zegt Edwin van der Sar, die als ambassadeur van de stichting Laureus betrokken is bij het unieke project.

Wendy Nagel, foundationmanager Laureus Nederland: ,,Onze missie is de kracht van sport aan te wenden voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Door projecten als ‘Ajax Campus in de wijk’ te financieren wordt sport ingezet als instrument voor het teweegbrengen van maatschappelijke veranderingen. Onze projecten spitsen zich toe op jeugd en dan met name op het gebied van jongeren met een handicap, jongeren in achterstandswijken, meisjes en integratie. Deze samenwerking past dus uitstekend in onze doelgroep.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst