Menu
Ajax Cape Town besluit met verlies

Ajax Cape Town besluit met verlies

Ajax Cape Town heeft het Nederlandse trainingskamp besloten met een 2-0-nederlaag tegen De Graafschap. Afgelopen woensdag werd Willem II nog met 4-1 verslagen.

Tegen Willem II, afgelopen woensdag, schoot aanvoerder Brett Evans de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van ongeveer 25 meter. Hij krulde de bal in de rechter benedenhoek. Voor die goal was Ajax Cape Town nauwelijks in het verhaal voorgekomen en leidde Willem II via een goal van Frank Demouge. In het vervolg van de eerste helft kreeg eerst Dispy Selolwane nog twee kansen, maar bij rust stond het wel 1-1.
De tweede helft was duidelijk voor Ajax Cape Town. Na een uur spelen stuurde Franklin Cale met een mooie pass Cole Alexander de diepte in die op de lat schoot. De rebound kwam terecht bij Granwald Scott die scoorde, 1-2. Een kwartier voor tijd scoorde Sifiso Vilakazi makkelijk onder doelman Maikel Aerts door na een te korte terugspeelbal van Jens Janse, 1-3. Cole Alexander bepaalde de eindstand op 1-4.

Vrijdag speelde Cape Town tegen Nivo Sparta en de amateurs uit de eerste klasse werden met 9-0 omver geblazen. Na 25 minuten was de stand al 6-0 door twee goals van stagiair W. Ferreira, een hattrick van Fofana en een doelpunt van E. Ferreira. Na rust voerden Dipsy Selolwane (2) en Mfundo Shumana de score op tot 9-0.

Zondag stond De Graafschap als laatste Nederlandse opponent tegenover Ajax Cape Town, dat 's ochtends nog een pittige oefensessie had afgewerkt. Na een 0-0-ruststand waren twee goals van Martijn Meerdink voldoende om de Zuid-Afrikanen te kloppen. Ajax Cape Town zal zich verder in Kaapstad voorbereiden op de PSL-league. Een belangrijk seizoen, want aan het einde daarvan zal Zuid-Afrika gastheer zijn van het WK.