Menu
Ajax Cape Town bezoekt training

Ajax Cape Town bezoekt training

Ajax Cape Town reisde deze week met het team voor spelers tot 17 jaar en het team voor spelers tot 19 jaar af naar Nederland. De jonge Zuid-Afrikanen brachten vandaag een bezoek aan de training van Ajax Amsterdam.

Het U17-team speelt komend weekeinde een toernooi in Uitgeest. Het U17-team speelt komend weekeinde een toernooi in Uitgeest.

Het U17-team van Ajax Cape Town is ruim op tijd voor de training van Ajax. Nog voordat de selectie van Henk ten Cate op het veld verschijnt, staan de Afrikaanse talenten rustig te wachten langs de zijlijn. De rust verandert in nieuwsgierigheid als de spelers van het Amsterdamse Ajax richting trainingsveld komen. De gasten uit Kaapstad herkennen de Ajacieden en halen massaal hun digitale fotocamera’s tevoorschijn.

Ajax bereidt zich voor op de laatste wedstrijd van het seizoen. Ajax bereidt zich voor op de laatste wedstrijd van het seizoen.

,,Ze vinden dit fantastisch”, zegt Neliswa Nkani, pr-manager van Ajax Cape Town. ,,Het is echt de reis van hun leven.” Nkani legt uit dat de trip niet alleen tot doel heeft de spelers van Cape Town ervaring op te laten doen met het Nederlandse voetbal. ,,We willen ook laten zien dat Zuid-Afrika klaar is voor het WK 2010. Er wordt heel veel gepraat over gebouwen en stadions die nog niet klaar zijn, maar het gaat eigenlijk nooit over voetbal. Een paar van deze jongens doen misschien wel mee aan dat WK. Zij zijn het ideale marketingproduct voor voetbal in Zuid-Afrika. Alles rond het team is goed georganiseerd en er heerst ook veel discipline. Als mensen Ajax Cape Town aan het werk zien, dan zullen ze beseffen dat Zuid-Afrikanen wel degelijk iets kunnen organiseren. En we kunnen nog goed voetballen ook.”

Het U17-team speelt komend weekeinde een toernooi in Uitgeest. Teammanager Ian Towers denkt dat zijn selectie klaar is voor het grote werk. ,,We spelen tegen Volendam, Willem II en Slavia Praag in de poulefase”, zegt hij. ,,Geen slechte teams, maar ik denk dat we het goed gaan doen.” Hij ziet zijn spelers genieten van de oefensessie. ,,Davids, Babel, Huntelaar: dat zijn grote namen hoor! Ze vinden het prachtig om die grote jongens aan het werk te zien."

Coburn Woodington hoopt zich in de kijker te spelen tijdens de Copa Amsterdam. Coburn Woodington hoopt zich in de kijker te spelen tijdens de Copa Amsterdam.

Ondertussen is ook de U19-selectie gearriveerd. Er worden handen geschud en nog meer foto’s gemaakt. Het U19-team van Cape Town doet vanaf zaterdag mee aan de Copa Amsterdam op het terrein van Blauw-Wit. ,,De spelers gaan daar veel ervaring op doen”, weet assistent–coach Marc Grune. ,,Ze gaan erachter komen hoe hoog het niveau is van het voetbal in Europa. Dat is heel belangrijk. En voor Ajax Cape Town is het een perfecte gelegenheid om te laten zien dat wij veel kwaliteit in huis hebben.”

Coburn Woodington is niet voor het eerst in Amsterdam. Vorig jaar liep de linkermiddenvelder samen met Stanton Lewis en Granwald Scott twee weken stage op de Toekomst. Met Ajax A1 deed hij mee aan de het Terborg-toernooi en de Copa Amsterdam. ,,Ik speelde best goed tijdens die twee toernooien en was belangrijk voor het team”, blikt hij terug. ,,Maar uiteindelijk kreeg alleen Stanton Lewis een contract. Dit jaar ga ik opnieuw proberen een contract bij een Europese club af te dwingen.” Woodington is ervan overtuigd dat hij gaat slagen in het voetbal. ,,Ik kan het niveau aan. Kom maar kijken dit weekend.”