Menu
Ajax Cape Town heeft titel voor grijpen

Ajax Cape Town heeft titel voor grijpen

Ajax Cape Town kan zaterdagavond in de voetsporen treden van de Amsterdammers. De ploeg kan de mooiste prestatie leveren uit de historie van de club door kampioen te worden. Dan moet er in de laatste wedstrijd van het seizoen worden gewonnen van nummer 12 Maritzburg.

Ajax Cape Town leidt in de PSL (de Zuid-Afrikaanse Eredivisie) met 59 punten uit 29 wedstrijden. Orlando Pirates volgt op twee punten achterstand en Kaizer Chiefs is derde met 56 punten. Dus als Cape Town de wedstrijd wint, is het kampioen van de Premier Soccer League.

Foppe de Haan was dinsdag op de persconferentie op het trainingscomplex Ikamva uitgesproken. ,,We will win it", kopt de officiële site van Ajax Cape Town boven een artikel. ,,We hebben dit seizoen erg goed gespeeld", legt De Haan op de site uit. ,,We hebben een paar keer verloren, omdat we tijdens de wedstrijd niet geconcentreerd waren. Deze week is er goed getraind en de spelers geloven erin. Ze reageren goed op alle aandacht die er nu voor ze is."

De Haan kan beschikken over een nagenoeg complete groep. Hij mist alleen Granwald Scott wegens een blessure en Terror Fanteni wegens een schorsing.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax Cape Town