Menu
Ajax Cape Town wil grilligheid kwijt

Ajax Cape Town wil grilligheid kwijt

Ajax heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. In de rubriek Bericht uit Kaapstad laten we op maandag het licht schijnen op het Afrikaanse Ajax. In de 27ste aflevering van dit seizoen blikken we terug en vooruit op de duels van het Afrikaanse Ajax.

Terwijl in Amsterdam de kansen op de 31ste landstitel met de week stijgen, gaat het in Kaapstad zoals je kan verwachten van een piepjonge ploeg in opleiding: met pieken en dalen. De maand maart bracht niet de aansluiting bij de top waarop vooraf zo innig werd gehoopt. Het liep compleet anders. De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg werd uitgeschakeld voor de beker en verloor alle drie de competitieduels die in die maand stonden geprogrammeerd. Maar het herstel lijkt ingezet, want in april verloor Ajax Cape Town niet. Op woensdagavond 4 april wonnen de Urban Warriors van Jomo Cosmos dankzij twee late goals van Khama Billiat (foto boven) en Alcardo van Graan. Zij scoorden respectievelijk acht en zes minuten voor tijd. Van Graan begon zijn invalbeurt in de 79ste minuut. In de thuiswedstrijd tegen Moroka Swallows nam Cape Town een 2-0 voorsprong door goals van Carelse en Manyama, maar de gasten vochten zich terug tot 2-2.

Maarten Stekelenburg zet zijn spelers op scherp. Maarten Stekelenburg zet zijn spelers op scherp.

,,We moeten zorgen dat we de wisselvalligheid uit het team krijgen,'' stelde Stekelenburg eerder deze maand. ,,We spelen nog steeds met hetzelfde team als de ploeg die voor de zomerstop vijf duels op rij won voor de zomerstop. En het is ook niet zo dat we slecht spelen. We pakken onze kansen niet en de tegenstander doet dat wel."

Toch is ook het resterende competitieschema van Cape Town niet misselijk; tot en met 19 mei staan er slechts twee thuisduels op de rol, tegen vijf uitwedstrijden. Woensdagavond speelt Ajax tegen Bidvest Wits in Johannesburg en maandag had Maarten Stekelenburg daarom een persconferentie in Kaapstad. ,,We moeten constanter zijn in ons spel en onze voorsprong altijd verdedigen. De volgende twee duels zijn cruciaal voor ons. We willen daar echt zes punten uit halen."

,,Het zal zwaar worden, maar we zijn goed voorbereid en de spelers weten wat er van ze wordt verwacht. In onze laatste wedstrijd gaven we een 2-0 voorsprong weg tot een 2-2 gelijkspel, maar ondanks dat konden we veel positieve punten uit dat duel halen. We hebben het vertrouwen dat we de volgende twee duels kunnen winnen en dat we weer kunnen beschikken over Scott, Fanteni en Allie is een grote boost voor het team. Ons doel is om het gat tussen ons en de topteams te dichten. Met nog zeven wedstrijden en 21 punten te verdelen, willen we zo veel mogelijk punten pakken. We hebben veel om voor te spelen. De bovenste vier ploegen plaatsen zich namelijk voor de MTN8 competitie."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town en Ajax.nl