Menu
Ajax - Celtic is duel der kampioenen

Ajax - Celtic is duel der kampioenen

Het oefenduel tussen Ajax en Celtic is komende week een strijd tussen twee landskampioenen. De recordkampioen van Nederland (31 titels) ontvangt in de Amsterdam ArenA een van de meest gelauwerde clubs uit Schotland.

Celtic werd tot nu toe 43 keer kampioen van Schotland. Na vier titelloze jaren viel er voor The Bhoys begin april eindelijk weer een landstitel te vieren. In de Schotse Premier League waren de groen-witten oppermachtig. Na de met overmacht gewonnen kampioenswedstrijd (0-6) tegen Kilmarnock bedroeg de voorsprong van Celtic op achtervolger Glasgow Rangers liefst 21 punten.

De Rangers liepen mede zoveel averij op na een puntenaftrek van 10 punten. De aartsrivaal van Celtic werd met de puntenaftrek gestraft vanwege financiële problemen. Deze week werd zelfs bekend dat Glasgow Rangers is teruggezet naar Division Three, het vierde voetbalniveau in Schotland. Rangers is met 54 kampioenschappen de Schotse recordkampioen.

Het treffen tussen Ajax en Celtic is de eerste (oefen)wedstrijd die de Ajacieden deze voorbereiding spelen in de ArenA. Het is voor de fans dus de eerste mogelijkheid om de spelers van De Boer dit seizoen in de vertrouwde omgeving van de ArenA aan het werk te zien. Ajax jaagt op de derde landstitel op rij, wil de dubbel pakken én Europees succes boeken. Het oefenduel met Celtic is een prachtig affiche om een hopelijk succesvol jaar mee te beginnen.

Kaarten voor Ajax - Celtic zijn al beschikbaar vanaf 15 euro. Wanneer donderdag de verkoop van het nieuwe thuistenue van start gaat, zullen er ook kaarten te koop zijn bij de Ajax Experience en zullen er extra kassa's worden geopend bij het stadion.

Ajax - Celtic begint 21 juli om 19:00 uur in de Amsterdam ArenA. Koop je kaarten via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop nu je tickets voor Ajax - Celtic

VIDEO: Battle of Champs: Ajax - Celtic