Menu
Ajax Clubnieuws 3

Ajax Clubnieuws 3

Het zal u niet verbazen dat de cover is gevuld met afbeeldingen van de ABN AMRO Future Cup, tijdens de paasdagen massaal bezocht door vele voetballiefhebbers die de talententen van Ajax en ver daarbuiten van en voor de toekomst niet wilden missen. Misschien dat het resultaat van de Ajax B1 niet helemaal naar wens was, maar toch…

Al vele jaren hebben Ajax en het VUmc een samenwerkingsverband. Een van de artsen die voor de club paraat staat is traumachirurg Frank Bloemers. Omdat hij zijn werkzaamheden hoofdzakelijk achter gesloten deuren verricht, werd het wel eens tijd hem aan u voor te stellen met een interview, temeer daar hij vorig jaar lid van Ajax is geworden. ‘Mijn doel is alle patiënten als Ajacieden te behandelen.’ Wat dat inhoudt legt hij nader uit.

Er wordt binnenkort een laan vernoemd naar de naam van de legendarische Bob Haarms (de Bob Haarmslaan) en een tramhalte van lijn 26. Je moet toch wel een hele grote sportman zijn geweest om zover te komen.

In het kader van de B1 geeft elftalleider Frits Andriese zijn gedachten de vrije loop over zijn ervaringen met dit elftal waarin volgens Frank de Boer ‘kroonjuwelen’ rondlopen. Bij de ABN AMRO Future Cup waren die duidelijk zichtbaar. Een ervan, Matthijs de Ligt, werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Remco Muller, Corrie van de Brink en Wesley de Ridder waren lang geleden talentvolle jeugdspelers die rond een wedstrijd van Ajax zijn omgekomen door een verkeersongeval. Rond de 115e verjaardag van de club onthulden familieleden en vrienden op de Toekomst gedenkfoto’s, opdat wij deze jongens nooit zullen vergeten.

En verder onder meer alles over de zeven Ajax Vrouwen met het Nederlands Vrouwen Elftal op Cyprus, de columns van David Endt en Menno Pot, de Talentenfabriek en nog veel meer.

Clubnieuws 3 verschijnt rond 16 april.

Tijn Middendorp,
Eindredacteur

Gedenkfoto Remco Muller, Corrie van de Brink en Wesley de Ridder Gedenkfoto Remco Muller, Corrie van de Brink en Wesley de Ridder