Menu
Ajax Clubnieuws 5

Ajax Clubnieuws 5

Binnenkort valt Ajax Clubnieuws 5 bij u in de bus, een bijzondere editie, met veel aandacht richting Henk van Teunenbroek die een poosje geleden heeft besloten, na ongeveer 37 jaar jeugdleider te zijn geweest, ermee te moeten stoppen. Een lastige beslissing voor deze Ajax-icoon.

Natuurlijk wilde de bestuursraad Henk na zoveel jaar niet zomaar laten vertrekken. Maar ja, bedenk maar iets als Henk, bescheiden als hij is, eigenlijk aan niets wilde meewerken. Helemaal geen afscheidsreceptie, geen wedstrijd met vroegere jeugdspelers, geen gedoe, helemaal niets. Toch bleef de bestuursraad op zoek naar een manier om Henk toch te kunnen bedanken voor al zijn werk voor de club.

Een beetje buiten Henk om werd het idee geopperd aan hem een welverdiend eerbetoon te geven met foto’s en korte quotes van een aantal spelers dat hij lang geleden onder zijn hoede heeft gehad als jeugdleider.

Zo treft u in dit clubnieuws korte quotes aan van Nigel de Jong en zijn moeder Marja, Maurice Renger, Daley Blind, John van ’t Schip, Jeffrey, Rodney en Wesley Sneijder, Robin Muller van Moppes, Mike en Dave Eveleens, Patrick Kluivert en Marc Stuut.

Een van de jeugdtrainers die Henk het langst als jeugdleider heeft meegemaakt, is Patrick Ladru. In een interview vertelt hij ons hoe zijn ervaringen met Henk zijn geweest. ‘Henk is altijd zichzelf gebleven’.

Bovendien schreef onze Huisdichter Cornelis een prachtig gedicht over Henk, David Endt een mooie column en doet zoon en jeugdleider Tinus van Teunenbroek, als opvolger van zijn vader, in de rubriek Wie is wie? zijn verhaal.

Nu maar hopen dat Henk het op prijs stelt.

Wat komt u verder nog tegen in dit clubnieuws? Onder meer de ontwikkelingen rond de bouw van College de Toekomst, Joop Leeuwendaal presenteert zich in de rubriek De Jeugdleider van de F1, de Ajax Foundation is blij met het eerste Ajax Gala, Jan Buskermolen maakt zich zorgen over het verenigingsleven, het Erfgoed is weer eens verhuisd en nog wat andere zaken.

Ajax Clubnieuws 5 verschijnt rond 16 juli 2015

Tijn Middendorp, eindredacteur